Semb skuffet over ineffektiviteten

Landslagssjef Nils Johan Semb ga de mange misbrukte sjansene skylden for den skuffende starten på VM-kvalifiseringen. - Vi skaper mer enn nok til å vinne denne kampen, men har ikke marginene på vår side, sier landslagssjefen til Dagbladet.no.

Landslaget presterte meget ujevnt på Ullevaal i kveld. Etter en lovende innledning med to store sjanser de første ti minuttene ble det mye lange baller mot de norske spissene.

-Vi må gi ros til Armenia som forsvarte seg godt. De hadde mange mann bak ballen, og ga oss lite rom å spille i, sa en skuffet landslagssjef.

Norge hadde likevel en rekke muligheter til å avgjøre kampen, og det siste kvarteret var et eneste langt stormløp mot Armenias mål.

-Vi spiller oss til åtte-ni kvalifiserte muligheter, og da skal vi score minst to ganger med normal uttelling, sier Semb.

Lot seg stresse

Landslagssjefen mente Norge lot seg stresse av den manglende uttellingen, og at et tidlig mål ville ført til en langt åpnere kamp.

-Vi kommer til å møte flere lag som spiller som Armenia i denne kvalifiseringen. Spesielt på Ullevaal vil motstanderne våre spille for ett poeng, og da blir det vår utfordring å tackle denne situasjonen.

Det klarte ikke de norske gutta i dag, men Semb var i hvert fall godt fornøyd med hva som ble prestert bakover på banen.

-Armenia skapte ikke en eneste sjanse, og det hører med til sjeldenhetene i dagens internasjonale fotball. Jobbingen bakover var meget bra, sa Nils Johan Semb.

Fungerte brukbart

Landslaget varierte mellom 4-4-2 og 4-3-3 i kveldens landskamp. Det betyr ikke at Semb har sagt farvell til den tradisjonelle 4-5-1-oppstillingen.

-Formasjonene må vi vurdere fra kamp til kamp. Vi ser alltid an motstanderen før vi legger opp taktikken, sier Semb.

-Hvordan synes du det fungerte med flere folk på topp i denne kampen?

-Det fungerte brukbart, og hadde jeg fått sjansen til å velge på nytt ville jeg fortsatt ha startet i 4-4-2, avsluttet Nils Johan Semb.