Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb slakter Norge

HELSINGFORS (Dagbladet): Finland-Norge 3-1. To og en halv uke før Norge åpner VM-kvalifiseringa hjemme mot Armenia har Nils Johan Semb bare en ting å gjøre: Han må på spillerjakt for å finne folk med forståelse og elementære fotballferdigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det blir veldig mange forandringer til neste gang, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. Når han sier det tenker han ikke bare på de spillerne som skulle vært i Finland, men som av forskjellige årsaker meldte forfall. For i Helsingfors i går kveld spilte den ene EM-spilleren etter den andre seg rett ut av landslagstroppen. # Noen så langt vekk at det blir lenge til de får en telefon fra Semb.

- Det beste jeg kan si om kampen er vel at jeg får ryddet opp i skuffen for spillere, sier Semb. - Du vinner ikke fotballkamper hvis du ikke skjerper deg. Og det vi så her er et klart signal til alle.

- Vi er nødt til stramme oss skikkelig opp.

Massiv kritikk

Nils Johan Semb kom til pressekonferansen med notater i går kveld. Tar du bort forutsetningene for kampen - og glemmer at vi manglet en håndfull førstevalg - var kritikken hans drepende.

- I min tid som landslagstrener har vi aldri sluppet til så mange målsjanser, sier Semb. - Midtbanen ble statisk og løpt over ende. Og det spilte ingen rolle om vi var fem eller fire på midten - trøkket mot de fire bak var like stort.

Men:

- Sjøl om forsvarsfireren fikk dårlig hjelp, er jeg skuffet over at de ikke klarte seg bedre.

Henning Berg, veteran og forsvarssjef, sier følgende om den negative runddansen

- Jeg har sjelden hatt så mye å gjøre i en landskamp. Men vi hadde mange nye folk, så det er kanskje ikke så rart. Og med et normalt lag tror jeg det ville blitt en grei og jevn kamp. I denne kampen var jo hele midtbanen ny.

Greit det - Semb presiserer også det faktum. Men samtidig forlanger han mer. For en fotballspiller er en fotballspiller er en fotballspiller.

Problemet er bare at det er for få med norsk pass som er gode.

Store forandringer

- Fram mot Armenia kommer jeg til å se det jeg kan for å jakte på folk som er i form, sier Nils Johan Semb. - Jeg kan love at det vil se annerledes ut på Ullevaal. Og det handler ikke bare om at det blir alvor og dette bare var en treningskamp.

- Etter en så dårlig kamp som dette kommer skjerpingen av seg sjøl.

Nils Johan Semb, som alle oss andre, var sjokkert over flere av spillernes ferdigheter. I rød trøye fantes det folk som arbeidsgiveren ikke vil selge før noen nesten blar opp tresifrede millionbeløp. Og der har du det - prisen på iskalde bein hvor ballen treffer kvist hver gang den berøres.

- Veldig svakt, sier Semb uten å nevne navn.

Vil du oppklare saken, kan du jo lese spillerbørsen.

Dårlig forklaring

Treningskamp kan bare brukes som en unnskyldende forklaring helt til du ser på Finlands prestasjoner. Da faller de på steingrunn. For finnene var der de også, i akkurat samme ærend. Og de var strålende.

- Jari Litmanen og Mikael Forsell var veldig, veldig gode, sier Nils Johan Semb.

Til orientering: Litmanen er reserve i Barcelona og Forsell er på utlån fra Chelsea til Crystal Palace.

Finlands trener Antti Muurinen sa noe om hvor galt det kunne gått for Norge denne håpløse kvelden:

- Vi scorer for lite - vi brenner for mange store målsjanser. Og det må vi rette på skal vi ha noen muligheter mot lag som England og Tyskland i VM-kvalifiseringen. For vi kan ikke tror at vi skal skape like mange sjanser mot dem.

Mot dem?!

Strålende Frode Olsen

I går var det Norge - et av verdens beste forsvarslag - Finland møtte. Og de øste på og herjet med oss. Men Nils Johan Semb velger å ikke være bekymret.

- Jeg er bare skuffet over de individuelle prestasjonene, sier han til Dagbladet.

Sembs pluss: Frode Olsen i mål - strålende - og Torstein Helstad med scoringen og farten sin. Og litt Tommy Svindal Larsen som i hvert fall viste at teknikk ikke er en ulempe i fotball. Men også Stabæk-spilleren ble sakte men sikkert landslagsunøyaktig etter et godt kvarter i andre omgang.

I går kveld var elendigheta smittsom.

DEPPA: Nils Johan Semb var fryktelig skuffa. Og la ikke skjul på det.