Semb slutter som sportssjef for Norges A-landslag

Semb mener rollen ble for smal.

SLUTTER: Nils Johan Semb er ferdig som sportssjef for A-landslaget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SLUTTER: Nils Johan Semb er ferdig som sportssjef for A-landslaget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball.no, som var først ute med saken, skriver at Nils Johan Semb er ferdig som sportssjef for Norges A-landslag. Grunnen skal være at jobben ble for smal og Han får vekslet krevende reising/pendling med frihet til å gjøre andre ting.

- Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet. Nå har Lars etablert og satt sitt støtteapparat og rutiner, og kjernen i en spillergruppe han satser på er på plass. Dermed er rollen som sportssjef smalere, og jeg mener det er riktig å bruke min tid og ressurser på andre oppgaver, sier Semb til fotball.no.

Nå kommer han til å ha en deltidsrolle for NFF i stedet, der han jobber med aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen.

Semb forteller at han ikke har opplevd press for å slutte i stillingen, men at det heller er naturlig at det blir slik.

– Endringen fra toppfotballsjef til sportssjef på landslaget var initiert av at man gjorde en organisasjonsendring i NFF. Det er vanlig på store arbeidsplasser, og da blir rollekartet seende annerledes ut, forteller Semb til VG.

Han jobber altså videre i NFF til tross for at han slutter som sportssjef. Det er NFF-ledelsen fornøyde med.

- Vi har stor forståelse for at Nils Johan ønsker å prioritere annerledes fremover, men er samtidig glad for at vi får bruke hans erfaring og kompetanse en stund til, sier generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer