SLUTTER: Nils Johan Semb er ferdig som sportssjef for A-landslaget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SLUTTER: Nils Johan Semb er ferdig som sportssjef for A-landslaget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Semb slutter som sportssjef for Norges A-landslag

Semb mener rollen ble for smal.

Fotball.no, som var først ute med saken, skriver at Nils Johan Semb er ferdig som sportssjef for Norges A-landslag. Grunnen skal være at jobben ble for smal og Han får vekslet krevende reising/pendling med frihet til å gjøre andre ting.

- Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet. Nå har Lars etablert og satt sitt støtteapparat og rutiner, og kjernen i en spillergruppe han satser på er på plass. Dermed er rollen som sportssjef smalere, og jeg mener det er riktig å bruke min tid og ressurser på andre oppgaver, sier Semb til fotball.no.

Nå kommer han til å ha en deltidsrolle for NFF i stedet, der han jobber med aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen.

Semb forteller at han ikke har opplevd press for å slutte i stillingen, men at det heller er naturlig at det blir slik.

– Endringen fra toppfotballsjef til sportssjef på landslaget var initiert av at man gjorde en organisasjonsendring i NFF. Det er vanlig på store arbeidsplasser, og da blir rollekartet seende annerledes ut, forteller Semb til VG.

Han jobber altså videre i NFF til tross for at han slutter som sportssjef. Det er NFF-ledelsen fornøyde med.

- Vi har stor forståelse for at Nils Johan ønsker å prioritere annerledes fremover, men er samtidig glad for at vi får bruke hans erfaring og kompetanse en stund til, sier generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt.