Semb-spion ikke skremt av Spania

I natt kjørte fotballanalytiker Øyvind Larsen fra Luxembourg til Norges leir i Knokke-Heist. I dag avleverer han rapport til Nils Johan Semb. Og konklusjonen vil være som følger: Vi har ingen ting å være redde for.

- Sjøl om de er gode fotballspillere skremmer de oss ikke, sier Øyvind Larsen til Dagbladet. - Vi tar Spania som en kjempeutfordring. Og det er tydelig å se at de øver på å spille mot oss. Og at de er villige til å ta sjanser.

Sembs spion så etter enkeltspillere på Stade Josy Barthel. Han fant det han har sett tre ganger før i år - tekniske kvaliteter vi nordmenn ikke ser til daglig. Samtidig så han at Spania varierer kraftig i spillestil etter hvem som er på banen.

Før stopperkjempen Hierro fikk den siste halvtimen gikk det mye på løp og hurtige pasninger gjennom midtbanen.

Med Hierro kom de lange ballene bakfra.

Farlige på dødballer

- Jeg registrerte at Camacho (Spanias trener) ga dem kjeft også, sier Øyvind Larsen. - Han var fryktelig sint de gangene de tok for store sjanser framover.

To minutter ut i den siste EM-sparringen vant Mendieta kampen for Spania med ett skritts frisparkfart fra 17 meter. Akkurat det er verd og merke seg. Men ut over det skapte de ikke store sjanser - så nær som en - på annet enn cornere og frispark fra kantene.

Det er med andre ord i lufta Norge må passe seg.

- De er veldig sterke i hodespillet, sier Larsen. - Jeg talte seks målsjanser for Spania. Og i snitt produserer Norge sju og en halv. Det sier litt det.

I tillegg var ikke Luxembourg spesielt gode.

Press

Spania presset vettet av hjemmelaget den første halvtimen. Samtidig spilte de hurtig i lengderetningen og kom med alt de hadde framover. Og det er i disse fasene av spillet at Nils Johan Semb og den norske taktikkgjengen vil snakke seiersresepten inn i Norge.

Skal vi få det resultatet vi ønsker i Rotterdam 13. juni presisjonen og bevegelsene sitte i overgangene.

- Jeg tror jeg skal overlate resten av det som skal sies til Nils Johan Semb, sier Øyvind Larsen.

Men:

- Du kjenner jo Norges spillestil.

Spania brukte 16 spillere i går kveld. Minst åtte av dem spiller mot Norge. Men Raul var verken på banen eller benken.

I følge spanske journalister er han tvilsom mot Norge også.

<B>OVERVÅKER:</B> Semb-spion Øyvind Larsen skuer ned på Spania-trener José Antonio Camacho.