Semb splitter Tromsø

Supporter startet folkeaksjon mot Semb.

(Dagbladet.no): Diskusjonen om Nils Johan Sembs kandidatur har høy temperatur. En supporter har startet folkeaksjon mot Semb. Men nestleder Jørgen Michael Storvig i Isberget, er positiv.

- Jeg likte ikke slutten av tiden med landslaget, men Semb kvalifiserte oss tross alt til EM. Dersom Otto Ulseth (hjelpetrener) blir med videre, er jeg udelt positiv, det er viktig med en kontinuitetsbærer, sier Storvig til Dagbladet.no

Semb har vært et hett navn siden Per Mathias Høgmo meldte sin avgang som TIL-trener. Semb har ikke fått noe formell henvendelse fra TIL-ledelsen, men utelukker ikke en trenerkarriere i nord. MEN: Tromsø-supporterne er splittet i to. Det vitner innleggene i diskusjonsforumet på TIL sine hjemmesider om.

Himmel og helvete

Her et to eksempel:

'Hvis Semb overtar roret, så kommer det til å gå til h...... slik som det gjor med landslaget.'

'Semb er en utmerket kandidat!!!'

- Halvparten er negativ. Mange etterlyser karisma, men ser du på Høgmo, er det ikke store forskjellen der. 80 prosent var negative til han før sesongen. Ivar Morten Normark (Aafk-trener) er en helt annen type. Han elsker å være på TV, har litt Cantona over seg, og mange liker det, sier Storvig og utdyper:

Fokus-prat

- Det blir mye fokus på neste kamp og arbeidsoppgaver, og det blir litt kjedelig.

Fra nedrykksstrid i fjor til gullkamp i år. Så fort kan det gå. Og resultatene er fortsatt viktigst for omdømmet som TIL-trener.

- Ser du bak resultatene, har ikke spillet vært enormt bra. Men som trener blir du genierklært uansett, sier nestlederen.

Erlandsen

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen står uten kontrakt etter sesongslutt, og Storvig bekrefter at han har en høy stjerne hos mange.

- Blir ikke det litt i samme «fokus-gata»?

- Alle er ikke som Normark. Du kan ikke forvente at en trener skal skifte personlighet og bli en Halvard Flatland på TV etter kamp.

- Vi er interessert i kvalitet og resultat. Får vi Semb eller Erlandsen blir jeg kjempeglad, sier Storvig - som først og fremst ønsker ro rundt klubben i serieinnspurten.

- Medieskapt

- Jeg har ingen kommentar til dette så lenge det ikke foreligger en konkret henvendelse. Dette er medieskapt, sier Semb til Dagbladet.no

Den tidligere landslagssjefen bekrefter at han har hatt flere samtaler med Tromsø-trener Per Mathias Høgmo i det siste.

- Har trenerspørsmålet vært tema?

- Nei, overhodet ikke, svarer han kontant.

- Vil du vurdere et eventuelt tilbud?

- Jeg har sagt på generelt grunnlag at jeg vil vurdere alle henvendelser, sier Semb.

Han er heller ikke lysten på å kommentere splittelsen i det fotballinteresserte nord.

- Det er ofte slik at folk har forskjellige meninger om slike ting.

<B>IGJEN I SØKELYSET: Tidligere landslagssjef Nils Johan Semb, er en av kandidatene som lanseres som Per Mathias Høgmos arvtaker i Tromsø.