Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb støtter Davidsen-kritikk

Vidar Davidsen krever at norsk fotball i sterkere grad dyrker individualisten. Han får støtte av landslagssjef Nils Johan Semb. - Vi må ikke tro vi kan «kollektivisere» oss bort fra dette, sier Semb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I gårsdagens Dagbladet ga Davidsen uttrykk for at norsk fotball er i ferd med å bli akterutseilt. Det fokuseres for mye på organisering og kollektive ferdigheter - for lite på individuelle ferdigheter, hevdet Davidsen i sitt innlegg. Han mener det gang på gang viser seg at norske spillere ikke holder internasjonalt nivå individuelt.

Davidsen etterlyser bedre pasningsspillere, angripere som kan knekke en organisering, og forsvarere som kan vinne dueller på egen hånd. Han mener det er to årsaker til at Norge blir akterutseilt:

  • For liten vilje til å prioritere individualismen i treningssammenheng.
  • For ensidig fokusering på sonespill. Nasjoner som i sterkere grad dyrker markeringsspillet, blir også bedre en-mot-en.

- Vidar peker på noe veldig viktig, og han gjør det enkelt og tydelig, sier Semb.

Overordnet

Landslagssjefen understreker at Norges Fotballforbund har disse momentene på dagsorden til en hver tid.

- Det er som førsteforsvarere og førsteangripere norske spillere har mest å hente. Og dette er en hovedutfordring for alle som driver med spillerutvikling hos oss, sier Semb.

- Men hva med lavere nivåer og alderstrinn - der utviklingen starter?

- Dette bør være overordnet på alle nivåer. Det er grunnleggende viktig at man har ferdigheter til å gjøre de riktige valgene med ballen, fastslår Semb.

Fortrinn

Davidsen blir mer og mer overbevist om at norsk fotball er i ferd med å bli akterutseilt igjen - og viser til at flaggskipene Rosenborg og landslaget sliter mer enn før internasjonalt.

  • Semb sier følgende om utviklingen av individuelle ferdigheter i norsk fotball:

- Jeg kan ikke se at vi, generelt sett, er blitt bedre på dette.

  • Og om Davidsens påstand om at motstanderne er blitt så taktisk og kollektivt gode at Norge ikke lenger har noen fortrinn på disse områdene:

- Det er helt riktig. Spesielt de mer markeringsorienterte nasjonene, som passet oss fordi de ofte hadde en dyp sweeper og strekk i laget, spiller nå veldig tett og trygt, sier Semb.

Hele Norges coronakart