Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb tror på festspill i Bergen

Begge lag kaster hemningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nils Johan Semb skal kommentere seriefinalen for TV 2 på Brann stadion. Den tidligere landslagssjefen gleder seg voldsomt.

Ikke bare blir kampen spennende, Semb er skråsikker på at Fotball-Norge får se offensiv festfotball.

- Det blir en kamp der hvor begge lag kaster hemningene. Jeg tror det blir veldig severdig kamp. Det blir tett og jevnt - akkurat som en seriefinale skal være, sier Semb til Dagbladet.no.

Brann må, RBK vil

Tabellsituasjonen er helt avgjørende for den VIF-aktuelle trenerens spådom. Med tap har Brann seks poeng opp til RBK - og mye dårligere målforskjell.

- Brann må vinne, mens Rosenborg gjerne vil vinne. De tror de avgjør gullet med seier, sier Semb.

Selv tror og håper han seriegullet ikke blir delt ut før i siste serierunde om drøyt to uker.

- Jeg tror de fleste gleder seg til denne kampen. Vi har vært heldige med at serien er jevn, for tredje år på rad. Dette kan fort blir avgjort i siste runde, det kan spisses til enda mer. Og det er gunstig for norsk fotball.

GLEDER SEG: Nils Johan Semb, her med kommentatormakker Øyvind Alsaker, har store forventninger til seriefinalen søndag. Foto: Scanpix
GLEDER SEG: Nils Johan Semb, her med kommentatormakker Øyvind Alsaker, har store forventninger til seriefinalen søndag. Foto: Scanpix Vis mer

Og for alle som er involvert rundt norsk fotball.

- Dette gir voldsomme utslag i publikumstall, TV-tall og for hele interessen for norsk fotball. Der er konkurranse en viktig faktor.

Semb ønsker seg ikke tilbake til tida der RBK var suverene mestere i potethøsten.

- Det hadde sine fordeler med at Rosenborg var så suverene. De fikk være med i Champions League og det er ett argument. Men jeg tror det beste er tre-fire gode lag i Tippeligaen.

En slags cupfinale

I innspurten er lagene blitt til to. Sembs TV 2-kollega Bengt Eriksen deler synet om offensiv fotball på Brann stadion i seriefinalen.

- Dette er en slags cupfinale, men Rosenborg har nok et litt annet utgangspunkt. De kan dra fra stadion med uavgjort og være fornøyde. Men i år er RBK-laget blitt mer ett angrepslag, som vi har vært vant til før. De har ikke kultur for å spille kjip fotball, sier Eriksen til Dagbladet.no.

Han tror ikke RBK går for uavgjort.

image: Semb tror på festspill i Bergen

- De er ikke dummere enn at de angriper med litt «safety first»-innstilling. Det er ikke en kamp de må vinne. Men det er ikke så lett å spille for ett poeng.

TV 2-eksperten tror all hypen rundt kampen kan øke underholdningen også på banen.

- Kampen på søndag lever sitt eget liv, det er så mye spenning. Jeg har ingen tro på at Brann eller Rosenborg vil ødelegge forventningene til folk.

Eriksen synes det er artig at også nedrykksstriden er tett.

- Jeg gleder meg over spenningen i tippeligaen, både i topp og bånn. Det er ikke fullt så morsomt å følge med når det bare dreier seg om hvem som får kvalikplassen.

STORE FORVENTNINGER: TV 2-ekspertene tror ikke Brann eller RBK vil legge seg bakpå søndag.