Semb tror på jentegull

Norge - Canada 9-1. Nils Johan Semb tror på norsk EM-gull etter å ha sett fotballjentene kjøre over Even Pelleruds Canada og vinne 9-1.

Norge brukte tid på å komme i gang mot et canadisk lag som kjempet hardt for Pelleruds ære, men OL-mestrene malte motstanderen i stykker og krydret arbeidsøkten med detaljer og scoringer det oste klasse av.

- En soleklar gullkandidat. Det blir Norge eller Tyskland i EM. Man kan være uheldig i enkelte kamper på veien, men normalt er det klasseforskjell mellom de to lagene og resten, mener Semb, som vet en del om uflaks.

Fra sin tribuneplass kunne han konstatere at kvinnelandslaget fortsatt er godvenn med lykkegudinnen han må ha fornærmet så dødelig. Ballen trillet så avgjort Norges vei da laget tok ledelsen.

Det sto 1-1 i sjanser da spissen Christine Latham i det 19. minutt ble spilt gjennom. Alene med keeper lobbet hun over Bente Nordby og så ballen sprette hardt ut igjen fra stolpen. Norge kontret lynhurtig, og 10 sekunder senere lå ballen i Canadas mål.

Dagny Mellgren fikk bruddpasningen, og på 23-årsdagen sin viste OL-finalens matchvinner hvordan det skal gjøres. Hun lobbet vakkert over keeper og rett i nettet.

Klasse

- Den avslutningen var det klasse over. Hun er på hugget hele tiden, og det er ekkelt å være forsvarer med så hurtige kanter rundt en stor spiss, sa Nils Johan Semb, som også skrøt av venstrekant Linda Ørmen. Hun var den eneste i startoppstillingen uten OL-gull i skapet.

- Hun er den eneste som er ny for meg, og hun har markert seg, sa Semb, som også ga rikelig med skryt til Hege Riise for hennes playmakerevne og spilleforståelse, og til Solveig Gulbrandsen. Sistnevnte ble tremålsscorer.

To og et halvt minutt etter Mellgrens scoring doblet Ørmen ledelsen da hun stanget inn et vakkert overlegg fra Solveig Gulbrandsen. Så skjedde det ikke så mye mer før de fem siste minuttene av omgangen. Da kom tre raske scoringer.

Først brøt Hege Riise gjennom og signerte sitt 50. landslagsmål, i den 148. kampen. Så trillet Ragnhild Gulbrandsen inn 4-0 på en kontring. Navnesøster Solveig ville ikke være snauere. 45 sekunder senere driblet hun seg fri og sørget for at Norge ved pause var halvveis til tosifret - tross spill på det jevne.

Største tap

Målene fortsatte å trille inn i 2. omgang. Ørmen og Solveig Gulbrandsen ble til tomålsscorere før Canadas stjerne Charmaine Hooper scoret trøstemålet på en fin enkeltprestasjon.

Canada skapte et par store sjanser til da Norge sovnet litt etter reduseringen, men så sørget innbytter Christine Bøe Jensen for at canadierne fikk sitt største tap på europaturneen. Solveig Gulbrandsen satte punktum ved å fullføre sitt hattrick i mølje etter hjørnespark.

Uten sine WUSA-spillere tapte Canada 1-5 for Sverige, før det ble 0-3 og 1-7 mot Tyskland. Mens Norge kom på banen med 10 OL-mestere, og sendte innpå to til underveis, mønstret Canada ni av de 11 som fikk så kraftig juling av tyskerne søndag. Det måtte bli rått parti.

(NTB)

MÅLORGIE: Dagny Mellgren (t.v.) og Ragnhild Gulbrandsen jubler over enda ei norsk scoring.Foto: SCANPIX