Semb tror på jentegull

Norge - Canada 9-1. Nils Johan Semb tror på norsk EM-gull etter å ha sett fotballjentene kjøre over Even Pelleruds Canada og vinne 9-1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge brukte tid på å komme i gang mot et canadisk lag som kjempet hardt for Pelleruds ære, men OL-mestrene malte motstanderen i stykker og krydret arbeidsøkten med detaljer og scoringer det oste klasse av.

- En soleklar gullkandidat. Det blir Norge eller Tyskland i EM. Man kan være uheldig i enkelte kamper på veien, men normalt er det klasseforskjell mellom de to lagene og resten, mener Semb, som vet en del om uflaks.

Fra sin tribuneplass kunne han konstatere at kvinnelandslaget fortsatt er godvenn med lykkegudinnen han må ha fornærmet så dødelig. Ballen trillet så avgjort Norges vei da laget tok ledelsen.

Det sto 1-1 i sjanser da spissen Christine Latham i det 19. minutt ble spilt gjennom. Alene med keeper lobbet hun over Bente Nordby og så ballen sprette hardt ut igjen fra stolpen. Norge kontret lynhurtig, og 10 sekunder senere lå ballen i Canadas mål.

Dagny Mellgren fikk bruddpasningen, og på 23-årsdagen sin viste OL-finalens matchvinner hvordan det skal gjøres. Hun lobbet vakkert over keeper og rett i nettet.

Klasse

- Den avslutningen var det klasse over. Hun er på hugget hele tiden, og det er ekkelt å være forsvarer med så hurtige kanter rundt en stor spiss, sa Nils Johan Semb, som også skrøt av venstrekant Linda Ørmen. Hun var den eneste i startoppstillingen uten OL-gull i skapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer