UHU! «Derbyspøkelset svikter oss aldri,» hevdet Lyn-supporterne i 2006. Tre år seinere har Vålerenga fortsatt ikke slått naboen i vest. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
UHU! «Derbyspøkelset svikter oss aldri,» hevdet Lyn-supporterne i 2006. Tre år seinere har Vålerenga fortsatt ikke slått naboen i vest. Foto: Arnt E. Folvik, DagbladetVis mer

Semb tror Vålerenga kvitter seg med derbyspøkelset

Har ikke slått Lyn siden 1981.

|||Lyn Oslo kjemper videre. På veien mot mulig nedrykk og konkurs kan klubben dra rival Vålerenga ned i gjørma.

Gir søndagens byderby tabelljumbo Lyn en real opptur? Statistikken er sterk. På de åtte siste sesongene har ikke VIF senket Lyn i serien.

VIF har ikke slått Lyn i en offisiell kamp siden 1981 (4-2). De 15 siste kampene i eliteserien har gitt ti seirer til Lyn og fem uavgjort.

Vårduellen i år endte 4-4.

Nils Johan Semb er TV 2s ekspertkommentator.

- Jeg tror VIF bryter denne ekstreme statistikken nå. De er et bedre lag enn Lyn. Jeg tror også at Lyn er mer opptatt av å redde klubben. På den annen side kan det gjøre at spillerne spiller uten så mye press. Lyn har hengt bra med fotballmessig i flere kamper. De var klart bedre enn Brann og overkjørte Start. Mot Aalesund var det mer middels, sier den tidligere landslagstreneren til NTB.

TROR PÅ VIF: TV 2-ekspert Nils Johan Semb tror Vålerenga slår Lyn i Oslo-derbyet søndag.Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
TROR PÅ VIF: TV 2-ekspert Nils Johan Semb tror Vålerenga slår Lyn i Oslo-derbyet søndag.Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

For VIF er det krise nå. Med åtte tap på de ni siste eliteseriekampene, har klubben en fot i nedrykkssonen. Et nederlag mot Lyn vil gjøre situasjonen dyster for Martin Andresen.

Begge lag mangler verdifulle spillere. VIF: Morten Berre og Birger Madsen (3 gule kort). Lyn: Paul Obiefule og Kasey Wehrman (5).

(NTB)