Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb tror Vålerenga kvitter seg med derbyspøkelset

Har ikke slått Lyn siden 1981.

UHU! «Derbyspøkelset svikter oss aldri,» hevdet Lyn-supporterne i 2006. Tre år seinere har Vålerenga fortsatt ikke slått naboen i vest. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
UHU! «Derbyspøkelset svikter oss aldri,» hevdet Lyn-supporterne i 2006. Tre år seinere har Vålerenga fortsatt ikke slått naboen i vest. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

|||Lyn Oslo kjemper videre. På veien mot mulig nedrykk og konkurs kan klubben dra rival Vålerenga ned i gjørma.

Gir søndagens byderby tabelljumbo Lyn en real opptur? Statistikken er sterk. På de åtte siste sesongene har ikke VIF senket Lyn i serien.

VIF har ikke slått Lyn i en offisiell kamp siden 1981 (4-2). De 15 siste kampene i eliteserien har gitt ti seirer til Lyn og fem uavgjort.

Vårduellen i år endte 4-4.

Nils Johan Semb er TV 2s ekspertkommentator.

- Jeg tror VIF bryter denne ekstreme statistikken nå. De er et bedre lag enn Lyn. Jeg tror også at Lyn er mer opptatt av å redde klubben. På den annen side kan det gjøre at spillerne spiller uten så mye press. Lyn har hengt bra med fotballmessig i flere kamper. De var klart bedre enn Brann og overkjørte Start. Mot Aalesund var det mer middels, sier den tidligere landslagstreneren til NTB.

TROR PÅ VIF: TV 2-ekspert Nils Johan Semb tror Vålerenga slår Lyn i Oslo-derbyet søndag.Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
TROR PÅ VIF: TV 2-ekspert Nils Johan Semb tror Vålerenga slår Lyn i Oslo-derbyet søndag.Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

For VIF er det krise nå. Med åtte tap på de ni siste eliteseriekampene, har klubben en fot i nedrykkssonen. Et nederlag mot Lyn vil gjøre situasjonen dyster for Martin Andresen.

Begge lag mangler verdifulle spillere. VIF: Morten Berre og Birger Madsen (3 gule kort). Lyn: Paul Obiefule og Kasey Wehrman (5).

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling