Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Semb var en fantastisk støtte

Nils Johan Semb vraker aldri Eirik Bakke. Den siste tida har han også vært en av Bakkes viktigste støttespillere utenfor banen.

ULLEVAAL (Dagbladet): På gårsdagens pressekonferanse i forbindelse med uttaket til landskampen mot Finland neste uke, bekreftet Nils Johan Semb at han har brukt mye tid på å snakke med Bakke. Forrige fredag ble midtbanespilleren dømt for fyllekjøring, men episoden rokker ikke ved Bakkes tillit hos Semb.

- Nei, det gjør den ikke. Og jeg har også snakket mye med Eirik de siste ukene, sier Semb til Dagbladet.

- Hva har dere snakket om?

- Det er en sak mellom oss to, men vi har som sagt snakket mye sammen.

Semb brøt sammen i latter da Dagbladet.no ville vite om samtalene hadde forløpt på engelsk.

- He-he-he, nei, vi snakka kanskje svensk, jeg vet ikke, flirer Semb, og har tydeligvis humor på Bakke-advokatenes forsøk på å gjøre språkproblemene til en hovedsak i den farseliknende rettssaken.

Stor støtte

Men bak latteren er det mye alvor. Dagbladet fikk ikke snakke med Eirik Bakke i går, men gjennom vennen og rådgiveren i firmaet Solution, Jim Solbakken, får vi vite at Bakke har hatt stor nytte av Sembs støtte de siste ukene.

- Jeg kan bekrefte at Eirik har snakket en del med Nils Johan, og han har vært en fantastisk støtte for Eirik. Han er virkelig en kjempekar, sier Solbakken til Dagbladet.

Solbakken er lei seg for at Bakke og han sjøl har fått sterk kritikk for hvordan de har stått fram i mediene og lagt fullstendig lokk på saken.

- Det folk ikke skjønner er at vi ikke kan styre dette. Verken Eirik eller jeg. Personlig er jeg jo bare en løpegutt for Eirik og Ole Gunnar (Solskjær). Eirik ville nok selv ha pratet om det som skjedde, men han må høre på klubben, sier Solbakken.

Og så lenge holdningen til Leeds er at Bakke skal holde kjeft, så gjør han det. Selv når landslaget samles og Bakke er tvunget til å stille opp for mediene.

- Eirik kommer ikke til å svare på ett eneste spørsmål om saken. Han har fått sin dom, og er ferdig med dette. Det kommer alle mediene til å få beskjed om når Eirik møter på samling den 18. mai.

Fram til landskampen mot Finland 22. mai, og videre framover mot Danmarks-kampen den 7. juni, skal Bakke og de andre englandsproffene være samlet i mange døgn. Semb kommer til å følge stjernene tett slik at formen er god til skjebnekampen i parken.

Samles 18. mai

- Troppen samles 18. mai og har fire treninger før kampen mot Finland. Englandsproffene holder jeg igjen også på fredagen etter kampen, før de får en frihelg. Så samles vi igjen mandag 26. mai og er på Hankø fram til fredag med daglige treninger. Etter ei ny frihelg samles vi foran Danmarks-kampen.

- Jeg mener at vi har optimalisert opplegget, sier en optimistisk Semb.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media