Semb velger Flo foran Carew

Nils Johan Semb utpekte i går Tore André Flo til klart førstevalg som spiss mot Spania enten John Carew er med i troppen eller ei.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Nils Johan Semb presenterte i går en tropp på 19 mann til Spania-kampene. Som ventet er ikke Carew med, men Semb lukket ikke døra for godt og sa seg langt på vei villig til å dra til Roma for å snakke ut med Carew denne uka - om det blir nødvendig.

- Har du lyst til å snakke med Carew?

- Ja, det hadde vært veldig greit å få løst opp i flokene, og alle slike ting løses ved å snakke sammen.

- Er du innstilt på å dra på kort varsel?

- Ja, jeg er i hvert fall innstilt på å løse dette. Om det blir en aktuell problemstilling, så får vi se på det, da.

Flo blir spiss

Samtidig, og mot normalt, nærmest garanterte han Tore André Flo den eneste spissplassen mot Spania.

- Det er naturlig for oss å spille 4- 5- 1 mot Spania, og da er det ikke noe å legge skjul på at Tore André Flo er et klart førstevalg som spiss nærmest uansett, sier Semb.

- Hvorfor?

- Flo har vært veldig god for Siena og har fått en nøkkelrolle der. Han har spilt omtrent alle kampene både i serie og cup og har tydeligvis kommet til riktig klubb med riktig trener.

Carew-agent Per A. Flod forstår ikke hvorfor Semb nærmest i samme åndedrag søker forsoning og distanserer seg fra Carew.

- Dette gjør ikke saken enklere. Det ser ut som om han allerede har gitt midtspissplassen til Tore André Flo. Om John skulle være med i troppen, så vet han altså at han ikke får spille, sier Flod og tilføyer:

- Naturligvis skulle det ikke være noen selvfølge at John da skulle spille.

Men Flod innrømmer at Carew ikke ønsker seg tilbake på landslaget for å sitte på benken på sin gamle hjemmebane i Valencia.

- Bevisst eller ubevisst så er det klart at det lå en ekstra motivasjonsfaktor for John i muligheten ved å spille for Norge på Mestalla. Men selv om John nå skulle komme inn i troppen, så ville han vite at midtspissplassen mer eller mindre ville være gitt bort.

Flod uten tro

Semb har absolutt ikke for vane å love spillere plass på laget 11 dager før en kamp, men for landslagssjefen veier nok hensynet til de 19 spillerne han tok ut i går tyngre enn hensynet til Carew. Det kunne påvirket troppen negativt om all energi ble lagt på en spiller som per dato er i konflikt med forbundet. Semb ønsker nå at spillerne holder fokus på kampene, og konsentrerer seg derfor om spillerne han allerede har valgt seg.

Flod er nå ikke veldig stor optimist med tanke på å få Carew med i Spania-troppen.

- Jeg legger ikke skjul på at det er vanskelig å se en løsning for øyeblikket. Ut fra det Tore Krogstad og John har fortalt meg, har jeg vanskelig for å se hvordan vi skal komme i mål, sier han.

Kanskje søndag?

Flod føler han har en god dialog med NFFs toppfotballsjef Tore Krogstad, men han innser at dette ikke er nok. Det virker nærmest umulig å få til en samtale ansikt til ansikt mellom Semb og Carew.

- Muligheten for å møtes er der søndag etter kampen. Kampen starter litt seint (20.30, red.anm.), men vi kan holde på litt utover natta og neste dag, sier Flod.

- Dette er vanskelig. Ingen møter er avtalt, ingen fra forbundet er på vei til Roma og ingen flybilletter er bestilt, sier Tore Krogstad.

RIVALER? John Carew og Tore André Flo på landslagstrening sammen. Det kan skje igjen - men mot Spania spiller antakelig Flo uansett. <!--/BTEK1-->