Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb venter på Steffen

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Nils Johan Semb savner bare en mann i sin første A-landslagstropp - Steffen Iversen. Dette bekrefter nasjonens nye ballsjef overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Steffen har alle de egenskapene som skal til, sier Semb. - Skadefri ville han vært med i troppen.

Nils Johan Sembs fotballfilosofi innehar en stor forkjærlighet for stort fart og gjennombrudd fra kantene. Han trenger ikke - som Drillo - nødvendigvis en sværing for å motta langpasningen. Og derfor vil laguttaket og kampen om kantposisjonene mot Romania bli en nøye vurdering mellom de hurtige teknikerne Ole Gunnar Solskjær og Harald Martin Brattbakk, og luftkongene fra familien Flo.

Med Steffen Iversen spilleklar ville han hatt alt i en mann.

- Jo større reportoar du har, jo mer spennende er du som spiller, sier Semb. - Og jeg snakket med Steffen om situasjonen hans i forrige uke. Dessverre vil det fortsatt ta litt tid før han er spilleklar, men jeg har naturligvis stor tro på at Steffen kommer tilbake slik jeg kjenner ham.

- Den dagen han er fysisk stabil og har prestert gode ting for Tottenham vil han bli tatt ut.

- Vil skadesituasjonen hans bli fulgt spesielt nøye av NFF?

- Akkurat det er ikke noe problem. Det ligger ikke lenger noe prestisje mellom Tottenham og oss når det gjelder Steffens oppfølging. For alle er interessert i å få gutten frisk. Den situasjonen han opplever - og som han stort sett har levd i etter RBK-tida - er ingen god tilværelse for en unggutt.

Da Drillo tok ut VM-troppen, var U-trener Nils Johan Semb mannen som vraket Steffen Iversen. To dager etterpå - da U23-laget hadde spilt bronsefinalen i Romania-EM - angret han.

Feil VM-uttak

- Han (Steffen) var OK i de to første kampene vi spilte i Romania, men bronsefinalen var den klart beste, sier Semb. - Det var en meget sterk søknad. Men da var VM-troppen allerede tatt ut. Sånn er det nå engang i dette gamet.

Den samme bransjen gjør at en spiller Drillo ikke hadde spesielt sans for - Harald Martin Brattbakk - gjør comeback med Nils Johan Sembs inntreden.

- Jeg har alltid likt Harald Martin, sier Semb. - Og da jeg så ham i en kamp mot St. Patrick var han veldig bra. Han er målfarlig fra begge kantene og er flink til å true bakrommet. En spennende spiller.

Ved det gamle

- Men ellers er det ikke så mye nytt?

- Det er definitivt ikke noe generasjonsskifte. Og det ligger ikke naturlighet i at det skal være det heller. For hvis prestasjonene er gode nok så er du ikke for gammel. Alderen er ingen hemsko.

- Er Tore André Flo et like soleklart spissvalg for deg som for Drillo?

- Det har vel ikke forandret seg stort, men det er ikke opplest og vedtatt at Tore André skal spille spiss. Også det er avhengig av prestasjonene. Og det kan tenkes at jeg vil se på alternativer - være litt mer fleksibel.

- 4-5-1 eller 4-4-2?

- 4-5-1 eller 4-3-3, sier Semb. - Det er utgangspunktet og det er der vi har fundamentet vårt. Og målet er å dyrke fram spisskompetansen hos den enkelte.

- Slik at vi kan bli enda bedre og enda vanskeligere å slå.

- Det er definitivt ikke noe generasjonsskifte.

- Målet er å dyrke fram spiss-kompetansen hos den enkelte.

- Slik at vi kan bli enda bedre og enda vanskeligere å slå.

<B>SJEFEN TALER: </B>- Det er definitivt ikke noe generasjonsskifte, varslet Drillos nye etterfølger i går.<bR>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!