Semb vil bli historisk

ARNHEM (Dagbladet): Nils Johan Semb er spent og nervøs et døgn før avspark mot Slovenia. - Vi trenger både dyktighet og flaks, sier landslagsstreneren som dropper joggeturen i kveld.

Vanligvis har Semb startelleveren klar etter en løpetur kvelden før kamp. Og sjøl om han fortsatt tviler på laget, blir varmen for kvelende for 41-åringen.

- Skal jeg løpe i kveld trenger jeg intravenøst, sier Semb.

Men han tror ikke 30 graders varme blir noen ulempe for Norge.

- Det er varmt, men sånn blir det for alle.

Landslagssjefen har allerede varslet endringer på laget som spilte mot Jugoslaiva, og bekrefter nå at det er de offensive spillerne som ligger tynt an.

- Det er fra midten og framover jeg tviler mest, sier Semb.

Informerer underveis

I USA-VM for seks år siden var Norge i en likende situasjon. Laget trengte seier for å gå videre. Den gangen fikk ikke spillerne vite de andre resultatene underveis.

- Vi kommer til å informere spillerne underveis. Vi kommer til å bruke det taktisk, spesielt de siste 15-20 minuttene, sier Semb.

- Ubehagelig ventetid

Han innrømmer at han liker seg dårlig den siste tida fram til avspark. Og det er ikke bare fordi han gjerne skulle hatt mer tid til resitusjon.

- Hadde det vært opp til meg, hadde vi spilt kampen etter treninga i dag. Resten er bare ubehagelig ventetid, sier Semb som i dag fastslo at både han og landslaget har sjansen til å skrive seg inn i historiebøkene i morgen.

- Det er en finale i morgen. Vi skal bryte en barriere og blir historiske når vi når kvarfinalen for første gang, sier Semb.

ENDRINGER:</B> Nils Johan Semb har varslet endringer før skjebnekampen mot Slovenia.