Semb vil ha Carew - Eggen sier nei

LA MANGA (Dagbladet): Rosenborg- Brøndby 0- 2. Finaletapet var én ting og greit nok for Nils Arne Eggen. Faksen fra NFF, som fortalte at John Carew eller Jan Derek Sørensen kan bli Tyrkia-innkalt på kort varsel, var det verre med. - Vi avgir ikke flere spillere - ferdig med det. Det må være like regler for Rosenborg og Manchester United, sier RBK-treneren.

I faksen som nådde La Manga halvannen time før avspark mot Brøndby skrev Norges Fotballforbund at usikkerhet rundt Vidar Riseth (samboer venter barn) og Ole Gunnar Solskjær (skadet?) var årsaken til en mulig innkallelse av en femte Rosenborg-spiller til onsdagens landskamp i Istanbul. Da Eggen-assistent Ola By Rise fikk den i handa sa han tvert nei. Og da det seinere på kvelden ble klart at Solskjær er ute med en ankelskade, ble han bare oppgitt.

Og bekymret for Rosenborgs siste forberedelser før Dynamo Kiev 29. februar.

Tolv utespillere

- Vi skal ut i Champions League om halvannen uke, har viktig treningskamp i Gent dagen før landskampen, og har allerede avgitt fire spillere til A-laget og tre til U21-laget som skal ligge her på La Manga. Da sier det seg sjøl at vi ikke kan slippe flere, sier Ola By Rise til Dagbladet.

Erik Hoftun, Bjørn Otto Bragstad, André Bergdølmo og Roar Strand drar til Tyrkia mandag morgen. Øyvind Storflor, Mads Kr. Skjærvold og Ole Johan Singsdal blir igjen på La Manga. Og med Jan Derek Sørensen skadet (spilte ikke mot Brøndby) er John Carew nødt til å være med RBK til Belgia. Fordi:

- Akkurat nå har vi 13 utespillere. Hvis Derek ikke blir klar har vi tolv. Og hva skal vi gjøre da hvis forbundet forlanger å få John Carew? Skal vi spille med Nils Arne Eggen mot Gent? spør By Rise.

Hareides triumf

Mot Brøndby i går var ikke lagoppstillingen det avgjørende. Slik Eggen så det var det viljen.

- Du må ha seiersvilje for å vinne fotballkamper, sier RBK- treneren. - Det hadde vi ikke nok av i denne kampen. Og sjøl om Brøndby ikke er noe stort lag så fortjente de å vinne.

- Vi slurvet, ga dem overganger og ble straffet for det.

Onsdag kveld, under en middag med Nils Arne Eggen, sa Åge Hareide at Brøndby trengte ti år på å ta igjen Rosenborg. Det er utrolig hvor fort tida går.

- Vi hadde forberedt oss, sier Åge Hareide.

Og: Han er stolt - nærmest kry. For mann-mann-spillet mot Rosenborgs midtbane, samt høyt press på Erik Hoftun hver eneste gang han hadde ballen, ødela trøndernes rytme. Resten handlet om hard fight, maksimal innsats i alle dueller og å ta vare på de mulighetene som kom.

Kjempestart

- For meg er dette en kjempestart, sier Brøndby-treneren til Dagbladet. - Etter det danske landslagets elendige resultater her på La Manga for to uker siden blir dette lagt merke til i Danmark. Og det er moro å slå Nils Arne, jeg har ikke gjort det så ofte, og sist gang det skjedde var med Molde i semifinalen i cupen i 1994 (2-1 i Molde og 2-2 på Lerkendal).

Til orientering og alle uten Arne Scheies fotballhukommelse: Molde spilte 5-3-2-formasjon på Lerkendal, kom seg til Ullevaal og fikk klar Eggen beskjed om at det han hadde sett var «rævafotball».

Slik var det ikke i går. Bare spolerte Rosenborg-sjanser. For i den statistikken ble det 13-6 til RBK. Noe som forundret både Hareide og Eggen.

Teller mål - ikke sjanser

- Men jeg er ikke så opptatt av det der med å telle sjanser i fotball - jeg teller mål jeg, sier Eggen. - Og fordi vi ikke scoret var vi ikke gode nok. Og det vil jeg si halvannen uke før det virkelig gjelder:

- Spiller vi sånn i Champions League har vi ingen muligheter. For

der blir man virkelig straffet for slurv og det jeg kaller trøkkfeil.

«Hva skal vi gjøre hvis NFF forlanger å få John Carew? Skal vi spille med Nils Arne Eggen mot Gent?»OLA BY RISE

TIL TYRKIA: Ole Gunnar Solskjær har meldt forfall og da lukter det Tyrkia-tur for John Carew.