Semb vil ha de beste

Troppen Nils Johan Semb offentliggjorde i dag er identisk med den han ville valgt dersom han allerede nå skulle ta ut spillere til den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Hellas.

Proffklubbene trygler og ber, men Semb vil ikke unnvære sine beste menn i neste ukes privatkamp mot Tyrkia.

- Det står ikke poeng på spill, men kampen er viktig for å se hvor spillerne står. Dessuten ligner Tyrkia en del på Hellas og Slovenia, både i spillestil og individuelle ferdigheter, sier landslagssjefen.

13 av de 18 spillerne i troppen spiller i utlandet, og mange av deres arbeidsgivere har uttrykt motvilje mot å slippe spillerne til en «ubetydelig» kamp.

- Det er en dialog som fortsatt pågår. I utgangspunktet vil jeg ha med alle spillerne, men jeg kan ikke utelukke at det vil komme noen forfall, sier Semb.

Forståelse

Han har forståelse for klubbenes situasjon i en virkelighet der terminlista blir stadig tettere og tøffere, og bruker mye tid på å snakke med klubbene.

- Treningslandskamper oppfattes som en byrde for klubbene, men det er en internasjonal dato, og regelverket er helt klart i vår favør. Jeg prøver å holde en god og ryddig dialog og vurdere hvert tilfelle for seg.

- I kvalifiseringskamper firer vi ikke en tomme. I kamper som denne har vi ansvar også for spillerne som lever av klubbene sine, men vi kan ikke bli den lidende part hele tiden, sier han.

Semb mener at det politisk må ryddes opp i den internasjonale terminlista, slik at tvister mellom klubber og landslag kan unngås.

Kompromiss

- Det er vanskelig, men vi har en god og høflig dialog med alle klubbene, sier han og uttrykker særlig forståelse for Hertha Berlins ønske om å la Kjetil Rekdal slippe. Den tyske klubben har seriekamp to dager etter Tyrkia-kampen.

- Jeg er villig til å gi litt da. Et kompromiss kan være å la enkelte spillere slippe med en omgang, sier han.

Semb har brukt sommeren til å se mye norsk klubbfotball, men ingen «nye» fjes tvang seg inn i troppen. Ørjan Berg er tross overbevisende spill for Bodø/Glimt bare på venteliste.

- Jeg har sett Glimt i tre kamper, og Ørjan har vært god. Men foreløpig er Ståle (Solbakken) og Kjetil (Rekdal) foran, sier han.

Skader og kort

Med ett unntak har Semb tatt ut de friske spillerne som han mener er best i øyeblikket.

Unntaket er Tore Pedersen.

- Tore ville vært med dersom dette var uttaket til kampene mot Hellas og Slovenia, men han må sone for gule kort mot grekerne. Derfor er det lite aktuelt å bruke ham mot Tyrkia, men kanskje tar jeg ham inn bare for å ha ham med på trening, sier han.

- Ronny Johnsen og Thomas Myhre er fortsatt skadet. Jeg håper det går rett vei med Ronny. Han har trent bra, og så få vi se om smertene i knærne slipper. Med Thomas har det tatt lenger tid enn vi trodde, men nå er han i gang igjen.

Solbakkens skade bekymrer litt, og han er et spørsmålstegn i troppen.

- Ståle er noe usikker. Den første uka vil gi mange svar med en slik skade. Det kan gå veldig bra, men det kan også trekke ut, sier Semb.

(NTB)