NY NABODUELL? Ole Gunnar Solskjær fra 0-0-kampen mellom Norge og Sverige i 2002.
Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
NY NABODUELL? Ole Gunnar Solskjær fra 0-0-kampen mellom Norge og Sverige i 2002. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADETVis mer

Semb vil ha Sverige i EM-kvaliken

- Lokaloppgjør drar opp voldsom interesse.

|||

Toppfotballsjef Nils Johan Semb vil ha Sverige som en av motstanderne i EM-kvalifiseringen. Trekningen av kvalifiseringsgruppene finner sted søndag.

- Sverige ville vært kjempeinteressant, på alle måter. Det hadde vært en fantastisk trekning, sier toppfotballsjefen til aftenposten.no.

Norge og Sverige har ikke møtt hverandre i kamp om poeng på denne måten siden kvalifiseringen for fotball-VM i 1978. Da vant svenskene først 2-0 på eget gress, men tapte 1-2 i Oslo.

Nå ville en Norge - Sverige-duell i kamp om EM-plass i Polen og Ukraina i 2012 vært spesiell også på grunn av de tette båndene mellom norsk og svensk fotball. Ikke minst fordi Rosenborg-trener Erik Hamrén er landslagssjef og har med seg RBKs keeper Daniel Örlund og backene Mikael Lustig og Mikael Dorsin på laget, dessuten Stabæks midtbanesjef Pontus Farnerud.

Det er fortsatt uvisst om Hamrén får med seg Zlatan Ibrahimovic. For tiden er han ikke disponibel for landslaget.

- Sverige med eller uten Zlatan er nesten to forskjellige lag. Jeg vil si svenskene er betydelig svekket om Zlatan ikke spiller, men jeg tipper han gjør det til slutt, sier Semb.

Dersom ikke Norge og Sverige skulle trekkes sammen i kvalifiseringen, sier Semb at Danmark også ville vært et spennende og godt alternativ.

- Lokaloppgjør som det er snakk om mellom Norge, Sverige og Danmark drar opp en voldsom interesse, mener Semb.

Sverige og Danmark er i seedingsgruppe 2, mens Norge er plassert i gruppe 3 før søndagens EM-trekning i Warszawa.

De 51 lagene skal trekkes i ni grupper. Gruppevinnerne og det aller beste av toerlagene går direkte videre til sluttspillet, mens de åtte andre toerne må ut i omspill. Polen og Ukraina er som vertsnasjoner, allerede kvalifisert for mesterskapet.

(NTB)