Landslaget: Presset toppfotballsjef

Semb vil ikke vurdere egen stilling: - Jeg har veldig stor tillit

Svake resultater fra det norske landslaget.

Oslo  20170829.
Toppfotballsjef Nils Johan Semb er ikke fornøyd med at Norges største fotballstjerne på kvinnesiden, Ada Hegerberg, sier nei til landslaget.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo 20170829. Toppfotballsjef Nils Johan Semb er ikke fornøyd med at Norges største fotballstjerne på kvinnesiden, Ada Hegerberg, sier nei til landslaget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nils Johan Semb har ingen planer om å vurdere sin egen stilling tross svake resultater fra det norske herrelandslaget.

Blant annet Dagbladets fotballkommentator, Morten Pedersen, mener det ville vært smart av toppfotballsjefen å tre til side, men selv har Semb ikke vært inne på den tanken.

- Nei, jeg oppfatter at jeg har veldig stor tillit, både i ledelsen og i det fagmiljøet jeg leder. Jeg har ingen indikasjoner på noe annet, sier han til Eurosport.

- Ikke mitt ansvar alene

Toppfotballsjefen ble mandag vitne til landslagets største tap på 45 år, da Tyskland slo Norge 6-0. Landslaget ligger nest sist i VM-kvalifiseringens gruppe C, uten mulighet for å kvalifisere seg til mesterskapet.

Semb mener at han alene ikke er ansvarlig for utviklingen av norsk fotball, men at ansvaret må fordeles.

- Jeg skal ta mitt ansvar som toppfotballsjef hvor jeg har et betydelig ansvar for norsk toppfotball. Men dette er ikke noe som er mitt ansvar alene, jeg har mine overordnede og det er mange andre som er med på utviklingen av norsk fotball. Jeg skal ikke løpe fra mitt ansvar, men jeg må bli målt på de områdene som jeg har ansvar for. Blant annet rekruttering av landslagstrenere, og å sette i gang riktige utviklingstiltak i norsk fotball, men når de gjelder økonomiske prioriteringer og politiske overordnede beslutninger og endringer av strukturer, er ikke det mitt ansvar, sier han til nettsiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer