Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb vil jobbe med 6-åringer

Her er planene til toppfotballsjefen.

GIR SEG I TV 2: Nils Johan Semb bytter ut kommentatorbua på Ullevaal til et kontor samme sted. Foto: ARNT E. FOLVIK
GIR SEG I TV 2: Nils Johan Semb bytter ut kommentatorbua på Ullevaal til et kontor samme sted. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

|||ULLEVAAL (Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det kjent at Nils Johan Semb har takket ja til jobben som toppfotballsjef i Norges Fotballforbund.

Han var NFFs førstevalg og det var kjent at han vurderte jobben, men avgjørelsen trakk ut i tid. Han skal nå fullføre sesongen i Tippeligaen som TV 2-ekspert, før han vier tida si til å blant annet gjenreise det norske landslaget.

- Det har vært et veldig vanskelig valg, for jeg har trivdes veldig godt i TV 2, kombinert med utviklingsarbeid i NFF. Jeg har hatt det som plomma i egget, sier Semb.

- Brenner for dette
Til slutt falt han likevel ned på avgjørelsen om at han vil jobbe tettere med fotballen.

- Hvorfor har det tatt så lang tid?

- Det har vært vanskelig å gå fra en jobb der du stortrives, til en helt annen jobb med andre utfordringer. I tillegg har det handlet om rolleutformingen. Der har vi brukt mye tid, og jeg har vært sta på hvordan jeg ønsker det, sier Semb, som ikke ønsker å utdype hvilke krav han har stilt.

- Jeg brenner for dette og føler meg motivert for å skape utvikling i norsk toppfotball. Det trenger vi, sier Semb.

Den tidligere landslagssjefen forteller at han vil jobbe både kortsiktig med tanke på å forbedre norske lags internasjonale prestasjoner allerede neste år - samtidig som han ønsker å legge grunnlaget for framtidas landslagsspillere.

- Vi må optimalisere rammebetingelse, slik at vi kan ta steg og utvikle toppen. Samtidig nytter ikke bare tenke toppfotball og kortsiktighet. Det som er breddefotball i dag, er toppfotball om seks, åtte og 12 år, sier han.

Semb legger ikke skjul på at de må jobbes enda bedre med de aller yngste.

- Fanesaken min, som er det viktigste for å oppnå mye gøy med landslaget vårt, er at vi utvikler flere og bedre toppspillere i framtida som hevder seg ute i europeiske toppklubber. Da må starte med 6-åringene. Det må være en rød tråd hele veien for å gjøre disse spillerne bedre, sier han.

BRUKTE TID: Nils Johan Semb brukte god tid til å tenke gjennom tilbudet fra NFF. Foto: HANS ARNE VEDLOG
BRUKTE TID: Nils Johan Semb brukte god tid til å tenke gjennom tilbudet fra NFF. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Skal finne ny landslagssjef
Samtidig som Nils Johan Semb skal jobbe med å legge til rette for nye, store talenter - blir en av hans første oppgaver å skaffe Norge en ny landslagssjef.

Egil Drillo Olsen er interessert, men han sier at han snart er lei av å vente på at forbundet skal bestemme seg.

- Jeg tiltrer i denne jobben 15. november, men vil parallelt med TV 2-jobbingen også arbeide med en innstilling av landslagstrener til styret. Dette tar vi tak i umiddelbart, men vi har ikke fastsatt noen tidsgrense for dette, sier Semb.

- Hvordan blir det nye hverdagen din?

- Hektisk, men morsom. Jeg tror det blir viktig å prioriteer hverdagen og delegere arbeidsoppgaver - og velge de viktigste tingene å jobbe med. Vi skal jobbe med toppen, men også spillerutvikling i alle trinn. Derfor blir det mye av fokuset på sportslige utviklingsprosesser hele veien. Nå har vi hatt framgang med landslaget og hvis vi vinner mot Sør-Afrika blir et en ok statistikk for 2009, men jeg skulle gjerne sett dem i playoff.

Prøvde ikke overtale
TV 2-fotballsjef Vegard Jansen Hagen sier til Dagbladet at de fikk beskjeden fra Semb i dag tidlig. Det ble ikke gjort forsøk på å overtale den tidligere landslagssjefen til å forsette med headsetet.

- Nei, siden 2006 har vi levd med at han han har hatt lukrative og fristende tilbud fra ulike hold. Det har vært hverdagen. Det er en fjær i hatten for TV 2-miljøet at vi har beholdt ham så lenge. Han kan dra med hevet hode, sier Jansen Hagen.

Dagbladet-kommentator Morten Pedersen understreker at det er viktig at Semb raskt får en landslagssjef på plass.

- Det er kanskje greit at Drillo får fortsette til 2012, men Semb bør så raskt dette er avklart legge planene for hvordan han kan gjenreise norsk landslagsfotball, fra G15 og oppover - slik at vi på sikt kan hoste opp en eller to landslagsspillere fra hvert kull. Han bør også allerede nå begynne å tenke på hvem som bør ta over etter Drillo i 2012, sier Pedersen.

Dagbladet.no kommer med mer fra pressekonferansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media