Semb vil overraske med EM-troppen

LUGANO (Dagbladet): Jeg skjønner at det er interessant når EM-troppen skal tas ut. Media vil gjerne ha en dato og helst vite hvordan jeg tenker. Men jeg har ikke bestemt meg for et tidspunkt og vet ikke når jeg kommer til å offentliggjøre troppen. Det eneste jeg kan si er at den vil komme som julekvelden på kjerringa.

Og jeg sier ikke det for å være vrang eller spesiell. For meg har dette med magefølelse å gjøre. Og derfor kan jeg ikke sitte her i Sveits i slutten av mars og si når EM-troppen blir klar i mai. Jeg vet ærlig talt ikke om det blir før eller etter Ullevaal-kampen mot Slovakia.

Men:

Når jeg bestemmer meg så kommer den.

Med én gang.

Timeplan

Ut over det som har med uttaket av troppen å gjøre er jeg nødt til å være veldig strukturert i arbeidet. Jeg har en timeplan hver eneste dag og den følger jeg så godt det lar seg gjøre. Og spesielt dagene fram til kampdagen er veldig presset. Da går det stort sett i ett fra jeg står opp klokka åtte på morran og til jeg avslutter med et kort møte med støtteapparatet etter middag.

Men det er bedre å ha mye å gjøre enn ingenting. Og derfor opplever jeg alltid kampdagene som veldig langdryge. For da skjer det lite med laget før vi møter til det siste spillermøtet før avreise. Det eneste man bruker tida til er å tenke. Ofte for mye.

Jeg trenger pauser

Jeg prøver å jogge tre kvarter hver eneste dag. Det er mentalhygiene og veldig viktig. Og jeg trenger å få blåst ut litt og være for meg sjøl. Det er alltid viktig med en pause.

Som landslagstrener føler man alltid at man har for dårlig tid. Slik situasjonen er blitt, med kamper også på søndag, får man aldri én trening hvor alle kan ta ut alt samtidig. Og derfor blir kampene vurderingsgrunnlaget og spillersamtalene den tida da jeg kommer innpå spillerne. Det er veldig viktig for meg å ha gutta på tomannsånd.

Pr. dato er situasjonen den at det ikke ser så helgærent ut. Noen spillere - og da spesielt Steffen Iversen, Leo og Vegard Heggem - har mer å gå på formmessig. Steffen fordi han fikk et avbrekk med ankelskaden, og Leo og Vegard fordi de er skadet. Men når det er sagt håper jeg at status er enda bedre den dagen jeg bestemmer meg for troppen. Det er bare positivt at folk har mer inne.

Henning på plussida

Situasjonen til Henning Berg bekymret meg da vi var på La Manga i begynnelsen av februar. Nå er Henning et stort pluss. Han er tilbake i United, spiller godt og er i humør. Og da er det bare én ting som gjenstår:

Henning må slutte med de håpløse tilbakespillene han gjør i United. Det har han fått klar beskjed om. For sjøl om United spiller på den måten, så vil ikke jeg se det. Og det er ikke vanskelig å luke det vekk.

Ole Gunnars situasjon er også et tema alle er opptatt av. Han sier han ønsker både EM og fødsel og det kan han godt få. For jeg ser ikke noe problem i at han eventuelt reiser hjem fra EM - blir far - og kommer ned igjen.

Men:

Når vi kommer ut i mai må vi ta et standpunkt i forhold til hvordan vi praktisk skal løse hele saken.

FØLGER MAGEFØLELSEN: Landslagssjef Nils Johan Semb har ikke satt noen dato for når EM - troppen skal tas ut. Han kommer med den- når han føler seg klar.