Semb vil teste spillere

SAS-HOTELLET (Dagbladet.no): Nils Johan Semb har gitt opp VM-drømmen og vil bruke de siste kvalikkampene til å finsikte spillerne som får være med videre mot EM i 2004.

Landslagssjefen gikk grundig gjennom Ukraina-kampen på video med spillerne i dag tidlig. Konklusjonen hans var ikke særlig forskjellig fra den han satt igjen med etter kampslutt.

Med 0-0 som resultat er Sembs dom heller ikke overraskende.

- Det var en toppkamp defensivt. Vi har en god del å gå på offensivt, sier Semb etter å ha spolt pressen gjennom to norske og fem ukrainske sjanser.

- Vi hadde ikke evnen til å bryte gjennom. Vi fikk to store muligheter, jeg skulle gjerne sett fem-seks.

Best i hver kamp

Selv om teorien åpner døra ørlite har landslagssjefen flyttet fokus fra VM neste sommer til EM-kvaliken som begynnes neste høst.

Det betyr likevel ikke at resten av VM-kvaliken er betydningsløs. Det inkluderer Hviterussland-kampen om to dager.

- Det er et krav om å være best i hver eneste kamp. Vi skal ha fullt fokus på alle kampene fram til EM-kvaliken, sier Semb.

De 18 spillerne som er med i troppen denne gangen bør også føle seg truet foran neste kvalikkamp mot Polen 1. september.

- Denne kvaliken skal brukes til å sjekke ut spillere som skal være med videre, sier Semb.

Mange talenter

Han er ikke uvillig til å trekke fram navn han gjerne ser på A-landslaget framover. Flere vil kanskje ta steget opp fra U21-laget i løpet av et år eller to.

- Alex Valenica er en spennende spiller, Trond Ludvigsen er ung. Christer George. Dagfinn Enerly var spennende i vinter. Og Jan Derek Sørensen - hvis han vil, sier Semb.

Landslagssjefen advarer mot å tro at det blir ekstreme forandringere på laget framover.

- Det er mye nytt allerede og det bildet kommer ikke til å forandre seg stort, sier Semb.