Sembre og sembre

KIEV/OSLO (Dagbladet.no): 3. juni 2000: Norge skyter EM-optimismen i været med seier over Italia på Ullevaal. 3. juni 2001: Semb og co. reiser hjem fra Kiev uten VM-sjanse.

For nøyaktig ett år siden i dag vant Norge 1-0 over Italia på Ullevaal. John Carew scoret vinnermålet og Norge ble lansert som medaljekandidat i EM. Optimismen økte ytterligere med seier over Spania i EM-åpningen.

Men siden har det blitt få jubelkvelder for det norske a-landslaget. Nils Johan Semb har ennå tilgode å vinne en VM-kvalifiseringskamp. Armenia og Norge ligger sist i VM-gruppa med tre poeng på seks kamper.

VM-håpet brast definitivt da Norge bare klarte ett poeng i Ukraina i går. I en kamp Norge måtte vinne, skapte vi to målsjanser på nitti minutter.

- Vi hadde håpet på fem-seks, men de vi fikk var jo store da, sier Semb.

Dagen derpå var Semb-analysen som følger:

- Vi gjør mange tekniske feil, bevegelsen kan bli bedre, vi mangler en del fart og jeg savner orket og evnen til å komme etter.

Men den norske landslagssjefen noterte samtidig noen ord på plusskontoen:

- Defensivt fungerte det veldig bra. Det er bra at vi er så bra bakover med tanke på at vi byttet ut sju mann fra de to siste kvalifiseringskampene.

Semb fikk dessuten bekreftet at Petter Rudi i form er en mann for landslaget.

- Petter var positiv, sier Semb.

Molde-spilleren ble kåret til Norges beste spiller av Dagbladet.

Det norske a- og u-landslaget reiste hjem til Norge i formiddag. U21-gutta spiller toppkamp mot Hviterussland i sin EM-gruppa i Drammen på tirsdag. A-gjengen forbereder seg til onsdagens kamp på Ullevaal.