Sembs EM-program spikres mandag

I morgen spiller Norge B-landskamp mot EM-motstander Danmark. Viktigere er kampen Nils Johan Semb utkjemper mandag.

Da skal EM-kampprogrammet spikres.

- Vi skal ha møte i Luxembourg, og programmet skal avgjøres enten ved hjelp av forhandlinger eller gjennom loddtrekning, sier Semb til NTB.

- Vi har brukt veldig lang tid bare på å bestemme tid og sted for møtet, og erfaringsmessig er slike terminlistemøter vanskelige. Jeg har erfaring fra to stykker, og da var det fryktelig vanskelig å bli enig.

Foran VM-kvalifiseringen sist endte det med trekning, etter det Semb har karakterisert som «litt av et skuespill». Grupperivaler lot i fire-fem timer som de forhandlet, uten å ville være enig i noen ting. Så åpnet de skyvedørene til rommet ved siden av, der alt var gjort klart til trekning med presse og TV-team på plass.

Den trekningen falt ikke særlig heldig ut for Norges del, og iallfall ikke når vi kjenner utfallet av kvalifiseringen. Men Semb synes ikke det er så viktig når og i hvilken rekkefølge kampene spilles.

Burde vært trukket

- Det er klart jeg har noen ønsker, og vi vil prøve å bli enige, men jeg har et avslappet forhold til det. Vi skal møte alle lagene hjemme og borte uansett, og rekkefølgen er ikke så viktig, sier landslagssjefen.

- Egentlig burde alt vært avgjort allerede ved EM-trekningen i januar. Lagene burde bare vært trukket rett inn i et oppsett med kamprekkefølge og datoer, mener han.

Norge skal møte Danmark, Romania, Bosnia-Hercegovina og Luxembourg i EM-kvalifiseringen. UEFA har satt av 10 kampdatoer, og Norge skal spille på åtte av dem. Det blir to eller tre kamper i høst.

Ullevaal-fest i mai

Det har trukket i langdrag med å få klart kampprogrammet også for øvrige landskamper i år. Nå er det omsider klart at det blir bortekamp mot Tunisia 27. mars. Pangkampen mot Argentina den dagen falt bort, men Semb ser ikke mørkt på det som vil bli tilbudt Ullevaal-publikum i løpet av året.

- Det blir fire kamper på Ullevaal utenom EM-kvalifiseringen, og jeg tror det blir bra motstandere. Etter jubileumskampen mot Sverige i april blir det to kamper i mai, røper han.

Disse er ikke offentliggjort, og Semb vil ikke røpe hvilke lag det ligger an til å bli så lenge alt ennå ikke er i boks.

- Men det blir gode lag, og jeg tror publikum blir fornøyd.