MARERITTUR: Strømsgodset-spiller Lars Sætra og de andre G19-landslagsspillerne får en lang tur hjem fra EM-kvalifiseringen i Tyrkia som ble avsluttet mandag. 
Foto: 
Foto: Christian Thomassen / Scanpix
MARERITTUR: Strømsgodset-spiller Lars Sætra og de andre G19-landslagsspillerne får en lang tur hjem fra EM-kvalifiseringen i Tyrkia som ble avsluttet mandag. Foto: Foto: Christian Thomassen / ScanpixVis mer

Sembs gutter frykter fem dager og 400 mil i buss

Fra Tyrkia til Norge.

|||

Nils Johan Sembs G19-gutter tapte 1-2 mot Tyrkia i den siste EM-kvalkampen mandag. Nå venter 400 mil i buss for framtidens A-landslagsspillere.

- Det ligger an til en femdagers busstur om det ikke åpner seg flymuligheter. Du kan si det sånn at vi vil bli godt kjent med hverandre, sier Semb til NTB.

Flykaoset i Europa etter vulkanutbruddet på Island har skapt store problemer for fotballen. Norske seriekamper er blitt utsatt, mens andre er tvunget til lange bussturer.

- Det er 400 mil til Oslo, og noen av gutta her skal videre til Trondheim og Bodø. Det er bare å se på kartet, så ser du at det er en lang tur. Jeg må vel lage noen quiz og finne på litt forskjellig. Gode indre samtaler blir også viktig. For vi kan ikke sutre, ting blir jo ikke bedre av det, sier Semb.

Lite tydet på at det ville la seg gjøre å finne en flyløsning. For flere spillere kan helgens serierunde gå fløyten.

- Helgens runde henger i en tynn tråd for flere, mener Nils Johan Semb.

Serierunden glipper?

Blant dem som kanskje ikke rekker A-lagsspill i eliteserien er Joakim Våge Nilsen (Haugesund) og Lars Sætra (Strømsgodset). Duoen har imponert voldsomt i sesonginnledningen.

- Fytterakkern. Det blir utrolig kjedelig med en slik busstur, sier Sætra til NTB.

Den spillende stopperen har spilt seg til fast plass på Godset denne sesongen, men har gått glipp av de to siste kampene på grunn av G19-spill. Nå kan også bortekampen mot Brann i Bergen glippe.

- Brann-kampen kan gå fløyten, og det er dumt. Jeg håper jo å spille meg inn igjen på laget, forteller Sætra som i det lengste håpet på en annen reisemulighet hjem til Drammen enn med buss.

Norge innledet G19-kvaliken med 1-1 mot Spania. Samme resultat ble det mot Aserbajdsjan, mens det mandag ble 1-2-tap mot vertene fra Tyrkia.

- Jeg har aldri spilt på G19-laget før, og dette er en opplevelse å ta med seg videre. Målet framover er å spille mest mulig eliteseriefotball for Godset. Om det blir som fast eller som innbytter gjenstår å se, sier den sympatiske Strømsgodset-stopperen som i yngre år spilte sentralt på midtbanen.

Atypisk Norge

Emre Colak ga Tyrkia ledelsen etter et drøyt kvarter, mens Lillestrøms Stian Ringstad utlignet etter 21 minutter. Volkan Dikmen avgjorde til tyrkernes fordel etter 64 minutter.

- Vi kom litt dårlig i gang. Tyrkia scoret på et frispark i en litt ufarlig posisjon utenfor hjørnet av 16-meteren. Ballen gled gjennom feltet og snek seg på innsiden av stolpen. En billig scoring, sier Semb om 0-1-målet.

Han var naturlig nok mer fornøyd med Ringstad utligning. - En flott utligning der Ringstad dro seg løs og forbi, forklarer G19-sjefen.

1-2-målet skulle også komme på dødball.

- Litt atypisk Norge, og jeg setter det på tilfeldighetens kappe. To norske spillere kolliderer, og en tyrkisk spiller kan tuppe ballen i mål, forklarer Semb.

Dermed var EM-drømmen over. Norge manglet fire-fem av sine antatt beste spillere. Da ble jobben vanskelig. Sætra, Våge Nilsen, Arild Østbø, Vegard Eggen Hedenstad, Gjermund Åsen og Markus Henriksen får alle skryt for sitt spill i de tre kampene.

- Dessuten har Thomas Lehne Olsen fått sitt gjennombrudd på laget, mener Semb. (©NTB)