ÅPNET MED UAVGJORT: Nils Johan Sembs G19-landslag åpnet siste runde av EM-kvalifiseringen med uavgjort mot regjerende europamester Spania.Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
ÅPNET MED UAVGJORT: Nils Johan Sembs G19-landslag åpnet siste runde av EM-kvalifiseringen med uavgjort mot regjerende europamester Spania.Foto: Heiko Junge / SCANPIX .Vis mer

Sembs gutter med uavgjort mot europamester Spania

God start på siste EM-kvalikrunde.

|||Norges G19-landslag i fotball spilte 1-1 mot Spania i sin første kamp i siste EM-kvalifiseringsrunde onsdag.

— Dette var en sterk prestasjon, ikke minst med tanke på alle forfallene vi har fått fra viktige spillere, sa G19-landslagstrener Nils Johan Semb til NTB.

HamKam-spiller Thomas Lehne Olsen sendte Norge i ledelsen like før pause i en omgang der Norge dominerte og vant sjansestatistikken med 5-1.

— Flere av sjansene vi hadde var store, og i tillegg ble vi avblåst feilaktig for offside da vi hadde muligheten til å komme alene med keeper, sa Semb, som likevel innrømmet at uavgjort var et riktig resultat til slutt.

— Vi fikk kjørt oss skikkelig i annen omgang og ble slitne. At det ble 1-1 var i og for seg fortjent.

Rochina sørget for utligningen et drøyt kvarter etter hvilen. Tross at Norge ikke maktet å holde på ledelsen, er uavgjort likevel et sterkt resultat mot et av de antatt beste lagene i Europa. Spania er toppseedet i kvalifiseringen, og den samme årgangen (født i 1991) ble europamester for G17 for to år siden.

— Må vinne to neste
Kun gruppevinneren går videre fra EM-kvalifiseringsrunden. Norges to øvrige motstandere i turneringen er hjemmelaget Tyrkia og Aserbajdsjan.

Tyrkerne slo Aserbajdsjan 2-0 i sin første kamp onsdag.

— Jeg tror vi må vinne begge de to neste kampene dersom vi skal ha noen mulighet. Tyrkia har fått en god start, men nå må vi bare ta én kamp av gangen og konsentrere oss om Aserbajdsjan fredag. Det blir en nøkkelkamp hvis vi skal ha noen sjanse til å avansere, sa Semb.

Vanskelig oppladning
Nøkkelspillere som Abdisalam Ibrahim (Manchester City), Joshua King (Manchester United), Simen Wangberg (Rosenborg) og Flamur Kastrati (Twente) måtte melde forfall til kvalifiseringsturneringen.

Norges lag hadde på ingen måte noen optimal oppladning til kampen ettersom spillerne i tillegg kun fikk én fellestrening sammen før oppgjøret.

— Vi har fått tildelt en ny treningsbane med bedre forhold for resten av oppholdet. Men at UEFA hadde kontroll på hvor dårlig bane vi fikk til forberedelsene er rett og slett latterlig, mener Semb.

(NTB)