Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sembs nye drømmejobb

Nils Johan Semb skal ta det med ro et års tid etter at han går av. Drømmejobben er å trene Åsgårdstrands 90-årgang, der sønnen Ola-Jo spiller. I går var han vikartrener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Trenerjobben i går kveld ble en morsom avkobling etter en medietung og hektisk dag på jobben for Semb.

Men selv om det er artig å trene de lokale smågutta, vil nok framtida by på mer utfordrende oppgaver for den avtroppende landslagstreneren.

Selv er Semb diffus om egen yrkesframtid. Klubbtrener vil han i utgangspunktet ikke bli. Kanskje tenker han på jobben som svensk landslagssjef som blir ledig etter EM?

- Jeg kunne godt tenke meg et år som var litt roligere. Hverdagen som landslagstrener er hektisk.

Men han avviser at det er press fra mediene eller kolleger som er grunnen til at han legger opp etter EM, eller allerede til høsten - hvis Norge ikke kvalifiserer seg til EM.

Fortsetter med fotball

- Dette er bestemt for lenge siden. Allerede da jeg skrev under toårskontrakten i fjor, var jeg klar på at det var nok. NFF ville ha meg i fire år til. Men jeg ser for meg en jobb innenfor fotballen, sier Semb.

Nils Johan Semb ber sjefene i NFF om å tenke kontinuitet når de skal finne hans arvtaker. Semb mener vår nye landslagssjef må bygge videre på arven etter Drillo og han selv.

- Landslaget har en forankring i et system vi må ta vare på. Det er viktig å tenke kontinuitet. Spillet vårt bør hele tida være tuftet på en defensiv soneorganisering, og en offensiv tankegang der gjennombruddshissighet er viktig. Det er dette som styrer alt vi gjør, og det er viktig å bygge videre på.

- Har du en favorittkandidat?

- Nei, he-he. Dere er flinkere enn meg til å trekke navn opp av hatten, sier Nils Johan Semb.

Han gir dermed entydige signaler om hvilken retning han mener norsk fotball skal ta når han gir seg. Og Semb er en mann med makt og innflytelse på de som skal velge hans etterfølger. Han føler det er vanskelig å si hvilket ettermæle han selv vil få.

- Det er vanskelig for meg å vurdere. Og jeg har aldri uttalt selv at landslaget har gått fra å spille «Drillo-fotball», til å spille «Semb-fotball». Greier vi å komme oss til EM, vil vi ha nådd to av tre sluttspill i min karriere. Det ville være strålende. Mislykkes vi, blir det en av tre. Det er vel mer middels, smiler han selvironisk.

Voldsom utvikling

Semb er likevel klar på at fotballen har utviklet seg voldsomt de siste årene.

- Fotballen har ikke stått stille siden 1990. Vi har hatt en enorm utvikling. Kampene blir tettere, Tempoet høyere. Og jeg føler vi har greid å henge med hele veien. Det gror godt bakover på U21-landslaget, og vi har et godt U19-lag. Framtida ser lys ut.

Semb er også stolt over at han har opprettholdt den gode statistikken og det nivået som Drillo hevet Norge opp på på 90-tallet.

- I dag går vi på banen med landslaget, borte eller hjemme, og vet at vi kan slå hvem som helst. Statistikken viser at vi vinner eller spiller uavgjort i 80 prosent av kampene. Det er et bra tall som viser at vi er på et høyt nivå.