Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semenya får beholde VM-gullet

Selv om kjønnstesten ikke er klar.

KVINNEVERDENSMESTER: Caster Semenya tok gullet på 800 meter dagen etter at hun ble kjønnstestet i VM i Berlin. Foto: Scanpix/Reuters
KVINNEVERDENSMESTER: Caster Semenya tok gullet på 800 meter dagen etter at hun ble kjønnstestet i VM i Berlin. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

|||

Caster Semenya får beholde gullet hun vant på 800-meteren i friidretts-VM i Berlin i august. Det har IAAF bestemt.

Idrettsdepartementet i Sør-Afrika opplyser at Semenyas advokater har kommet til enighet med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) om denne løsningen, selv om de kjønnstestene 18-åringen er underlagt fortsatt ikke er behandlet ferdig.

I avtalen som er inngått mellom Semenyas støttespillere og IAAF heter det at den sørafrikanske jenta også får beholde prispengene hun vant sammen med VM-gullet i Berlin, for det er ikke funnet bevis for at hun har gjort noe galt.

Det er også kommet til enighet om de kjønnstestene Caster Semenya er underlagt skal behandles konfidensielt. Resultatet av disse testene skal aldri offentliggjøres, heter det i en uttalelse fra idrettsdepartementet i Sør-Afrika.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media