BLIR TRENER: Maria Mutola overtar som trener for Caster Semenya. Selv tok Mutola tre VM-gull og et OL-gull på 800 meter for kvinner. Foto: Denis Sinyakov, AFP/Scanpix
BLIR TRENER: Maria Mutola overtar som trener for Caster Semenya. Selv tok Mutola tre VM-gull og et OL-gull på 800 meter for kvinner. Foto: Denis Sinyakov, AFP/ScanpixVis mer

Semenya får ungdomsidolet som ny trener

Maria Mutola vil gjøre VM-sølvvinneren helproff.


Mellomdistanselegenden Maria Mutola fra Mosambik skal overta treneransvaret for kontroversielle Caster Semenya.

Det betyr at Semenya, som vant VM-gullet på 800 meter i Berlin i 2009, og som etter seieren var utestengt i et helt år i påvente av resultater av kjønnstester, bryter samarbeidet med Michael Seme, som har vært treneren hennes de siste tre årene.

- Michael og jeg har hatt mye suksess sammen. Han har gjort en flott jobb som trener for meg, men i det siste har jeg tenkt mer og mer på meg selv, og jeg har funnet ut at det beste jeg kan gjøre nå er å skifte trener.

- Jeg traff Maria Mutola like før jeg skulle fly til Daegu (Sør-Korea). Vi snakket mye sammen, og hun ga meg noen gode tips før mesterskapet. De siste forberedelsene før VM måtte jeg gjøre alene, og det var da jeg bestemte meg for å spørre mitt ungdoms idol, Mutola, om hjelp. Hun sa ja, så nå er jeg kjempelykkelig, sier Caster Semenya.

TOK SØLV: Caster Semenya vant sølv under årets friidretts-VM i Daegu. Foto: Jung Yeon-Je,  AFP/Scanpix
TOK SØLV: Caster Semenya vant sølv under årets friidretts-VM i Daegu. Foto: Jung Yeon-Je, AFP/Scanpix Vis mer

- Det er en stor utfordring for meg å starte med Semenya. Hun har oppnådd mye, men har fortsatt en lang vei å gå for å nå det store målet: Førsteplassen i London-OL neste år, sier Mutola. Hun sier den første store oppgaven hennes blir å gjøre Semenya helprofesjonell.

- Det har ikke vært enkelt for Semenya å ta de beslutningene som har ført til bruddet med Seme, men hun har tatt alle avgjørelser på egen hånd, og jeg tror det blir bra for henne, sier manager Jukka Harkonen.

Caster Semenya kommer ikke til å satse på innendørssesongen i 2012. Hun kommer utelukkende til å satse på OL i London, melder EME News.

(NTB)