VANT IGJEN: Caster Semenya sikret seg en ny seier søndag. På et stevne i Lapinlahti gikk den sørafrikanske jenta til topps på 800-meteren. Foto: Marrti Kainulainen / AFP.
VANT IGJEN: Caster Semenya sikret seg en ny seier søndag. På et stevne i Lapinlahti gikk den sørafrikanske jenta til topps på 800-meteren. Foto: Marrti Kainulainen / AFP.Vis mer

Semenya gikk til topps i Finland

Vant 800-meteren.

|||Sørafrikanske Caster Semenya sikret seg søndag en ny seier.

Hun gikk til topps på 800-meteren i et stevne i Lapinlahti med 2.02,41.

Det var 1,8 sekund bedre enn tiden hun vant med i Villmanstrand for noen dager siden, da hun gjorde comeback på friidrettsbanen, nesten ett år etter at hun sensasjonelt vant en suveren seier i VM i Berlin.

Etter VM-seieren ble det stilt spørsmål ved hennes kjønn, men etter omfattende tester har hun nå fått tillatelse til å konkurrere igjen av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

I finske Lapinlahti søndag ble svenske Sofia Öberg toer i løpet med 2.04,27, mens Anna Verhovskaja fra Russland tok tredjeplassen med 2.04,41.

Vi kan nevne at Ingunn Måkestad Bovim, den beste norske mellomdistanseløperen i øyeblikket, har personlig rekord på 800 meter med 2.02,05 fra i fjor.

(NTB)