DROPPER RETTSSAK: Sørafrikanske Caster Semenya var på plass i Stellenbosch i hjemlandet for å konkurrere forrige uke, men ble nektet å starte av det sørafrikanske forbundet. 19-åringens advokater truet med rettssak, men i dag varsler Semanya at hun dropper det. Foto: Schalk van Zuydam, AP/Scanpix
DROPPER RETTSSAK: Sørafrikanske Caster Semenya var på plass i Stellenbosch i hjemlandet for å konkurrere forrige uke, men ble nektet å starte av det sørafrikanske forbundet. 19-åringens advokater truet med rettssak, men i dag varsler Semanya at hun dropper det. Foto: Schalk van Zuydam, AP/ScanpixVis mer

Semenya godtar å vente på kjønnstesten

Dropper varslet rettssak mot forbundet.

||| (Dagbladet): Caster Semenya dropper den varslede rettssaken mot Det sørafrikanske friidrettsforbundet (ASA).

Semenya ble gjenstand for omfattende kjønnstesting etter at hun dukket opp som helt ukjent og vant et suverent gull på kvinnenes 800-meter under VM i Berlin i fjor.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) nekter henne å konkurrere før konklusjonene på testene er klare, noe de er ventet å være først i juni.

- UlovligSist uke planla likevel å delta i et stevne i Stellenbosch i hjemlandet Sør-Afrika, men ble nektet av ASA.

- Jeg mener avgjørelsen om å nekte meg å konkurrere i Stellenbosch sist uke var regelstridig og ulovlig, sier 19-åringen i en pressemelding ifølge sørafrikanske The Times.

I påsken varslet advokatene til den unge løperen rettsak mot forbundet etter denne avgjørelsen. Men i dag sier altså Semanya at det ikke blir noen sak.

- Jeg har vurdert forespørselen fra ASA om at jeg avventer konklusjonen på IAAFs prosesser før jeg begynner å konkurrere igjen. Jeg ønsker også velkommen ASAs uttalelser om at de vil forsikre at IAAF holder løftet om å avslutte prosessene innen starten av juni.

Comeback i SpaniaSemenya har også bedt advokatene sine om å innhente en forsikring om dette.

- Jeg gjentar at basert på de medisinske og juridiske rådene jeg har fått, er jeg trygg på at det ikke er noe som vil hindre meg i å konkurrere i kvinneklassen i friidrettsstevner, sier hun.

Samenya sier at målsetningen er å gjøre comeback i et stevne i spanske Zaragoza 24. juni.