NUMMER TO: Caster Semenya har slitt litt med det høyre kneet sitt, men avfeide det etter nattas løp. Foto: SCANPIX/AP/Martin Meissner
NUMMER TO: Caster Semenya har slitt litt med det høyre kneet sitt, men avfeide det etter nattas løp. Foto: SCANPIX/AP/Martin MeissnerVis mer

Semenya til semifinale på femte beste tid

Vil forsvare VM-tittelen på 800 meter.

Kontroversielle Caster Semenya, som er regjerende verdensmester på 800 meter, kom seg greit gjennom første runde på distansen i friidretts-VM torsdag.

Hun fullførte på 2.01,01 og ble toer i sitt heat. Tiden var den femte beste av dem som gikk til semifinalen. Kenyanske Janeth Jepkosgei var raskt i forsøket med 1.59,36. Hun ble toer bak Semenya i VM i Berlin for to år siden og er ute etter revansj.

Russlands europamester, Marija Savinova, vant heatet til Semenya, men også bronsevinneren fra Berlin-VM, Jenny Meadows fra Storbritannia, løp sterkt og godt.

- Jeg føler intet press, så det ser bra ut for meg. Nå er jeg tent på å komme tilbake med nytt fokus i semifinalen, sa Semenya til nyhetsbyrået AFP etter løpet.

Hun har slitt litt med det høyre kneet sitt, men avfeide det etter torsdagens løp.

- Nei da, kneet er ikke et problem. Jeg kommer til å få behandlinger før semifinalen, så kneet tenker jeg ikke på i det hele tatt, sa 20-åringen fra Sør-Afrika.

Etter VM-seieren i 2009 måtte Semenya gjennom kjønnstester før hun fikk lov til å fortsette å konkurrere igjen. Hun var utestengt i nesten ett år mens analysene av og diskusjonene rundt kjønnstestingen pågikk.

(NTB)