Semenya truer IAAF med søksmål på 700 millioner

Får hjelp av stjerneadvokat.

TRUER MED GIGANTSØKSMÅL: Caster Semenya har engasjert stjerneadvokaten Greg Nott i det som er forberedelsene til det som kan bli et søksmål på 120 millioner dollar.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler
TRUER MED GIGANTSØKSMÅL: Caster Semenya har engasjert stjerneadvokaten Greg Nott i det som er forberedelsene til det som kan bli et søksmål på 120 millioner dollar.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Internasjonal friidrett har det siste året måttet ta stilling til den mest pikante problemstillingen på lang tid i kjølvannet av Caster Semenyas suverene VM-gull på 800 meter i Berlin i august.

Den sørafrikansken jenta fikk i november beskjed om at hun får beholde medaljen, men 18-åringen har de siste månedene gjennomlevd et mareritt i form av spørsmål og spekulasjoner rundt kjønnstestingen av henne i forbindelse med mesterskapet i den tyske hovedstaden. Nå truer Semenya med å saksøke Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) for 120 millioner dollar eller rundt regnet 700 millioner kroner for tort og svie. Det vurderes også en stevning mot det sørafrikanske friidrettsforbundet på 18 millioner dollar, melder Expressen.

En eventuell rettssak vil få store konsekvenser for IAAF i og med at en hel idrettsverden vil få innsyn i behandlingen Semenya har fått. Ifølge Expressens kilder har Semenya en god sak mot både det internasjonale og det nasjonale forbundet.

- Ødelagt framtidMellomdistanseløperen har engasjert stjerneadvokaten Greg Nott, som representerte Oscar «Blade Runner» Pistorius da mannen med karbonprotesene gikk til sak mot IAAF for å kunne konkurrere mot funksjonsfriske utøvere.Det var en sak Nott vant, og nå tar han tak i Semenya-problematikken - uten å ta betalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer