Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semenya vant igjen

Men vil løpe fortere.

FØRST, MEN IKKE FORNØYD: Sørafrikanske Caster Semenya vant 800-meteren under Diamond League-stevnet i Paris, men synes ikke det gikk fort nok. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix
FØRST, MEN IKKE FORNØYD: Sørafrikanske Caster Semenya vant 800-meteren under Diamond League-stevnet i Paris, men synes ikke det gikk fort nok. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Caster Semenya vant dagens 800 meter under Diamond League-stevnet i Paris og har fått VM-forberedelsene tilbake på rett spor.

Sørafrikaneren hadde prestert heller dårlig de to seneste gangene hun var i aksjon i konkurranse. Først endte hun sist på 1500-meteren under Diamond League i Lausanne, før hun fulgte opp med femteplass på samme distanse i Reims tidligere denne uka.

Men da Semenya klokket inn til 2.00,18 på 800-meteren på Stade de France kunne ingen av konkurrentene følge henne. Regjerende verdensmester Semenya vant gull med råsterke 1.55,45 under VM i Berlin for to år siden. Men den tiden ble senere trukket under tvil fordi hun ble beskyldt for å ikke være kvinne.

I kveld startet 20-åringen i rolig tempo og lå bakerst i feltet da 400 meter ble passert. Først på de siste 200 meterne begynte Semenya å ta seg fram i feltet.

Med 120 meter igjen var hun først og kunne spurte inn til seier foran Lausanne-vinner Halim Hachlaf fra Marokko. Britiske Jennifer Meadows tok tredjeplassen.

- Det føles godt å vinne her, men jeg forventer å løpe fortere. Nå må jeg komme hjem og trene til VM, sa Semenya. Den sørafrikanske studenten avslørte også at hun vil stille i Universitets-VM i Kina som forberedelse til VM i sørkoreanske Daegu.

(NTB)