<strong>EN REAL KRIG:</strong> Børge Lund og de norske gutta gikk i krigen mot Island - og det smalt i duellene. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
EN REAL KRIG: Børge Lund og de norske gutta gikk i krigen mot Island - og det smalt i duellene. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Semi-drømmen knust da Norge klappet sammen

Holdt lenge følge i håndballkrigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LINKÖPING (Dagbladet): Island - Norge 29-22.

Islendingene har sørget for mange norske skuffelser de siste par åra. VM-kvaliken i fotball. Håndball-EM i fjor. Og til og med vulkanaska deres har lammet Norge.

I kveld gjorde de livet surt for håndballgutta igjen, da de vant den knallharde duellen i Linköping med sju mål.

Dermed er alt realistisk semifinalehåp ute for Norge, siden de går inn i mellomrunden uten poeng.

- Fantastisk kamp Landslagssjef Robert Hedin var likevel fornøyd med det spillemessige han så av gutta sine.

- Fantastisk bra kamp fra vår side, spesielt de første 30 minuttene, sier han til TV 2.

- Vi misser mange gode sjanser, og de får kontre på oss. Men det var en bra gjennomført kamp. Vi tapte for et bedre lag, sier svensken.

På spørsmål om hvorfor Island er såpass mye bedre enn Norge, smiler han bare:

- Island har 40 spillere i Bundesliga, vi har 4-5.

Ingen fredspris Oppgjøret startet med et brak. Gutta varslet på forhånd at det kom til å bli en krig - og ingen spilte med mål om å bli nominert til Nobels fredspris.

Noen av taklingene kvalifiserte nesten til paragrafer i straffeloven, men dette var ikke Karl Johans gate klokka tre om natta. Det var en ærlig slåsskamp om to ekstremt viktige VM-poeng.

Da er det meste lov.

Islendingene kom best i gang og scoret tre ganger før Erlend Mamelund banket inn Norges første etter nesten ni minutter.

Norge lå hakket bak Island store deler av førsteomgangen, før Robert Hedins menn kom seg foran i målprotokollen.

Dødt løp halvveis Håvard Tvedten hadde en strålende periode midt i omgangen, hvor han scoret fem kjappe - fra både kant og straffemerket.

<strong>ENGASJERT:</strong> Robert Hedin med et luftig svev på sidelinja. Foto: BOB STRONG/REUTERS
ENGASJERT: Robert Hedin med et luftig svev på sidelinja. Foto: BOB STRONG/REUTERS Vis mer

- Vi spiller en veldig god kamp lenge, men så gjør vi noen enkle feil - og blir hardt straffet av dem, sier Tvedten til Dagbladet.

Steinar Ege hadde få redninger innledningsvis, men leverte tre praktredninger på rad før pause - blant annet et sjumeterkast. Han klarte derimot ikke stoppe Aron Palmarssons skudd sekunder før hvilen og dermed sto det 12-12 halvveis.

- Det er en herlig match. Bra spill fra begge lag og fighting. Vi skulle kanskje ledet med ett, jeg synes vi hadde fortjent det, sa Hedin til TV 2 i pausen.

Island startet andreomgangen best også, og kom seg noen mål foran.

Løpt i senk De norske gutta kom seg opp i ryggen på dem noen ganger, men klarte ikke stå distansen ut. Den knallharde kampen kostet nok mer for nordmennene, som har en tynnere stall enn gutta fra sagaøya.

Norge klarte å stoppe de livsfarlige kontringene til Island før pause, men ble regelrett løpt i senk mot slutten av kampen.

Det norske killerinstinket var borte og det endte med sjumålstap 29-22.

- Den siste perioden er skrekkelig. Vi brenner sjanser og gjør tekniske feil - noe som gir dem enkle kontringer. Da blir det jævla tungt for oss, sier Børge Lund til Dagbladet.

Tidligere i kveld ble det klart at Tyskland kapret tredjeplassen i gruppa Norge krysses mot. Frankrike og Spania gjør opp om førsteplassen. De første kampene i mellomspillet går lørdag.

FAKTA

Island - Norge 29-22 (12-12)
5817 tilskuere.

Norge: Steinar Ege, Ole Erevik - Børge Lund 6, Erlend Mamelund 2, Kjetil Strand 1, Bjarte Myrhol 4, Vegard Samdahl, Frank Løke 1, Håvard Tvedten 7, Lars Erik Bjørnsen, Eivind Tangen, Einar Sand Koren, Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen, Thomas Skoglund, Kristian Kjelling 1.

Toppscorer Island: Snorri Stein Gudjonsson 7.

Dommere: Canbro/Claesson, Sverige.

Utvisninger: Island 5 x 2 min., Norge 5 x 2 min.

Island (4 poeng), Ungarn (2) og Norge (0) er klar for hovedrunden. Den spilles lørdag, mandag og tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer