Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semifinale i syltynn tråd

Curlinggutta avhengige av USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PINEROLO (Dagbladet.no): Norge - New Zealand 9-6. Mandagens curlingkamp mot New Zealand ble en jevnere affære enn det de fleste på forhånd hadde trodd.

Pål Trulsen og curlinggutta måtte vinne etter lørdagens tap mot Finland for i det hele tatt ha en mulighet på semifinaleplassen. Og New Zealand sto med seks strake tap og null seire så langt i OL.

Likevel var det spennende til siste omgang om Trulsen klarte å dra seieren i land.

- Det var ikke så gærent egentlig, men det er ikke så lett når man står og følger med på en annen kamp på andre sida av banen, sier Trulsen.

Avhengig av USA

Kampen Trulsen fulgte var mellom Storbritannia og USA. For Trulsens del skulle han gjerne hatt britisk seier der, men USA dro det i land med 9-8.

Det betyr at Norge er avhengig av at USA også slår Canada i siste runde for å få omspillskamp (evt. på tirsdag) om semifinaleplassen. Og det skjer ikke så ofte.

- Det passet svært dårlig at USA slo Storbritannia, ja, sier Trulsen.

Fortsatt sinna på forholdene

Dersom Norge ikke når semifinalen blir vår regjerende OL-mester skuffet. Men han er fortsatt ikke fornøyd med forholdene de må curle under.

- Jeg er ordentlig forbanna på isen og forholdene. Vi er et lag som liker mye curl og dragninger, med mange steiner i spill. Det er dumt å skylde på isen, men vi hadde hatt en fordel av mer curl, sier Trulsen.

Ikke optimist

Pål Trulsen & Co må slå Tyskland senere i kveld for å ha noen som helst mulighet til å avansere. Samtidig som USA altså slår Canada.

Det har ikke Trulsen særlig tro på.

- Umiddelbart kjennes det ikke så veldig bra ut, men jeg kan ikke gjøre noe annet enn å stå å se på, sier Trulsen.

- Men det er bedre å være pessimist å bli positivt overrasket, smiler Trulsen.

Før han skal gå og erte canadierne litt.

MÅ HA HJELP: De norske curlinggutta er avhengig av amerikansk hjelp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!