-  Semifinale mulig

Til tross for to strake EM-tap, har ikke håndballgutta resignert. Landslagstreneren har heller ikke gitt opp semifinalen.

BERN (Dagbladet): Norge må vinne i kveld, ellers er EM over etter bare fire dager. Slår håndballgutta Portugal, går vi inn i mellomspillet med null poeng.

Da blir det ekstremt vanskelig å komme til en semifinale, og også tungt å få spille en kamp om 5. plassen.

Men gutta har ikke resignert.

-  Alt er mulig i mellomspillet. Vi kan fortsatt komme til semifinalen, hvis vi vinner de tre kampene i mellomspillet, sier trener Gunnar Pettersen til Dagbladet.

Hardt straffet

Det er to grunner til denne optimismen. Håndballgutta har gjort mye bra så langt i Sveits, men har ikke klart å spille godt nok i forsvar og angrep samtidig. Hvis det rettes på, er vi der.

-  Vi hadde sjanser til å krype helt i ryggen på både Russland og Kroatia, men så gjorde vi en teknisk feil, misset en hundreprosentsjanse eller fikk en utvisning. Vi kunne kommet bare to mål bak Kroatia, men havner i stedet fire bak sekunder etterpå, sier Pettersen. Hvis Norge slår Portugal venter tre lag fra C-gruppa. Den er svært jevn, og det kan godt hende de tre lagene tar med seg to poeng inn i mellomspillet.

Hodet på hoggestabben

-  Hvis det skjer kan det snu seg fort. Det er ikke bare teori, men vi trenger litt flaks også, sier Alexander Buchmann til Dagbladet.

Preben Vildalen minner om at Norge bare hadde med ett poeng inn i mellomspillet i Tunisia-VM i fjor, og da snuste de til slutt på en semifinaleplass.

Før mesterskapet var imidlertid den norske målsetningen svært nøktern, siden vi trakk to klasselag i gruppa.

Målet var rett og slett bare å komme til mellomspillet, og så ta det derfra.

-  Vi har hodet på hoggestabben nå. Klarer vi ikke målet vårt, kan dere ta oss, sier Gunnar Pettersen.

Vil harevansje

Men aller først må Norge slå Portugal. Det er ingen automatikk i at det skjer, men gutta er fast bestemt på å klare det.

-  Vi har tapt avgjørende kamper for dem tidligere, så nå er det på tide med en revansje, sier Jan Thomas Lauritzen til Dagbladet.

For to år siden gikk Norge glipp av EM etter å ha tapt for Portugal i playoffen. I 2000 slo de oss i EM.

Ifølge Pettersen er Portugal gode på en av de tingene den norske gutta har slitt med så langt i mesterskapet, nemlig kontringer.

På 120 minutter har Norge bare scoret ett kontringsmål.

STADIG OPTIMIST: Landslagstrener Gunnar Pettersen med klare visjoner foran møtet med Portugal i dag. - Alt er mulig i mellomspillet, sier Pettersen