FORDEL STOREBROR: Diego Milito scoret ett av målene da Inter vant 3-1 i den første Champions League-semifinalen. Foto: LUCA BRUNO/AP
FORDEL STOREBROR: Diego Milito scoret ett av målene da Inter vant 3-1 i den første Champions League-semifinalen. Foto: LUCA BRUNO/APVis mer

Semifinalebrødrene Milito sloss på banen

Inter-Diego og Barca-Gabriel ble skilt av dommeren.

|||(Dagbladet) Bare tre ganger tidligere har et brødrepar stått ansikt til ansikt i noen av europacupene. I morgen kveld kan Gabriel og Diego Milito møte hverandre i Champions League-semifinalen på Camp Nou.

Gabriel (29) som Barcelona-forsvarer. Diego (30) som Inter-spiss.

Det blir garantert en duell med krutt i.

Ble skilt av dommeren- Diego blir veldig fort sint, sier Gabriel, som er sett på som den rolige av de to.

Brødrene, som spilte sammen for Real Zaragoza i to sesonger fram til 2007, har møtt hverandre flere ganger tidligere. Og det har eksplodert.

- Vi har spilt mye sammen og også møtt hverandre en del. Det er alltid spesielt, sier Diego til Uefas hjemmeside.

Han husker spesielt en argentinsk toppseriekamp mellom Independiente og Racing.

- Vi møttes i derbyet - og det endte i en slåsskamp. Dommeren måtte dra oss unna og vi ropte forferdelige ting til hverandre. Det var en ganske barnslig oppførsel, det var sånn vi holdt på da vi var små hjemme, sier Diego.

Følger etter Riise-guttaNå er det ikke barneromshegemoni som står på spill, det er en plass i selveste Champions League-finalen. Barcelona prøver å bli den første klubben siden 1990 som har vunnet Europas gjeveste pokal to år på rad. Inter jakter på deres første CL-/serievinnercupseier siden 1965.

Gabriel kan få sjansen i Barcelonas midtforsvar, siden Carles Puyol er suspendert. Tidligere har disse brødrene spilt mot hverandre i Uefas turneringer:

• Johannes og Atli Edvaldsson i Celtic - Valur Reykjavik, cupvinnercupen 1974/75.

• Ronald og Erwin Koeman i PSV - Mechelen, supercupen 1988.

• John Arne og Bjørn Helge Riise i Roma - Fulham, Europa League denne sesongen.

Glemmer familiebåndet- Vi er begge sugne på å vinne, men forholdet vårt vil ikke endres som følge av en fotballkamp. I kamper har jeg alltid sett på ham som en hvilken som helst motstander. Når kampen starter er våre familiebånd ikke-eksisterende. Det er stort å spille mot hverandre og i framtida vil dette være vakre minner, sier Gabriel.

Han får en utfordrende jobb i midtforsvaret dersom han får sjansen. Diego har scoret 20 mål i Serie A i debutsesongen der, og i tillegg fire i Champions League - blant annet ett i den første semifinalen mot Barcelona.

3-1 er selvfølgelig et bra utgangspunkt, men når du skal møte Barcelona på Camp Nou finnes det knapt et resultat som kan gi deg trygghet og sikkerhet.

Diego mener Inter bør fortsette å spille med tre foran.

- Det krever mye arbeid å spille med tre angrepsspillere, men vi er komfortable i den formasjonen. Det gir oss muligheten til å endre flyten i en kamp, og det blir lettere å redusere deres offensive kraft og sakke dem, sier han.

STEPPER INN? Gabriel Milito kom tilbake fra en kneskade i januar og har 11 serie- og fire Champions League-kamper denne sesongen. Nå kan han få sjansen mot storebror siden Carles Puyol er suspendert. Foto: JOSEP LAGO/AFP
STEPPER INN? Gabriel Milito kom tilbake fra en kneskade i januar og har 11 serie- og fire Champions League-kamper denne sesongen. Nå kan han få sjansen mot storebror siden Carles Puyol er suspendert. Foto: JOSEP LAGO/AFP Vis mer