Sen Alves-scoring sikret Brasil finalebillett

Innbytteren skrudde inn frispark.

VILL FEIRING: Brasilianerne er vanligvis ikke tungbedte når det kommer til scoringsjubel. Det var de heller ikke da Alves sikret finalebillett to minutter før full tid. Foto: Antonio Scorza / EPA.
VILL FEIRING: Brasilianerne er vanligvis ikke tungbedte når det kommer til scoringsjubel. Det var de heller ikke da Alves sikret finalebillett to minutter før full tid. Foto: Antonio Scorza / EPA.Vis mer

|||

En sen scoring av Daniel Alves sendte Brasil til finalekamp mot USA i FIFAs kontinentcup.

Lenge så det ut til å gå mot ekstraomganger og eventuelle straffespark i semifinalen mellom Brasil og arrangørlandet Sør-Afrika i Johannesburg.

Barcelonas Alves ville det annerledes. To minutter før full tid kom scoringen til Alves som gjorde at formsterke Brasil tok seg til finalen.

Der ventet mange at Spania ville bli motstander, men USA slo spanjolene uventet 2-0 onsdag.

- Jeg så ikke gårsdagens kamp fordi jeg var mer bekymret for kveldens oppgjør. Nå skal vi se kampen i opptak og forberede oss til finalen, sa Brasil-trener Dunga.

Matchvinner Alves startet kampen på benken, men innhoppet fra det 82. minutt var særdeles vellykket. Han skrudde inn et frispark forbi muren fra hjørnet av 16-meteren.

- Det var en jevn kamp, og jeg valgte å sette innpå en rask, aggressiv spiller som er god på dødball. Det var en av de siste mulighetene vi hadde. Vi fikk frispark i god posisjon, noe som var helt perfekt for oss, mente Dunga.

Sør-Afrika hang overraskende godt med og bidro med frekt spill kampen igjennom foran 48.049 tilskuere.

Det var hjemmelaget som hadde ballen mest i kampen.

- Vi har ett år igjen med forberedelser til VM. Det kan være nok til at vi kan vinne slike kamper som dette mot lag som Brasil. Men du har ikke råd til å gjøre feil. Et frispark var nok til å sette oss utenfor finalen, sa sørafrikanernes hovedtrener Joel Santana.

Brasil kan ta sin tredje tittel i denne turneringen. Det blir i så fall rekord.

Finale spilles i Johannesburg søndag. Bronsefinalen samme dag går i Rustenburg.

(NTB)