Sen scoring ødela Viking-festen

Var nesten videre.

Viking var i ferd med å ta et sjumilssteg mot avansement i UEFA-cupen, men sju minutter før slutt avlyste gjestene fra Tsjekkia festen.

Da fikk Karel Pitak sjansen fra kloss hold etter at Viking-keeper Iven Austbø hadde gjort en god redning i forkant. Slavia-kapteinen satte ballen sikkert opp i nettaket.

Typisk nok kom baklengsmålet midt i en god Viking-periode. For det var hjemmelaget som var det desidert beste laget på Viking stadion. Toni Nhleko sendte laget i ledelsen midt i første omgang etter en lur stikkball av Allan Gaarde. Alene med keeper trillet spissen ballen enkelt i nettet.

Midt i andre omgang kom gjestene tilbake og utliknet – før nevnte Gaarde på ny tente håpet om UEFA-cupavansement.

Lenge så det ut til å bli vinnermålet i Egil Østenstads og Roy Hodgsons avskjedskamp i Stavanger. Sju minutter før slutt kom imidlertid utlikningen.

Det var ikke direkte ufortjent. Mens Slavia Praha var svake før pause, fikk tsjekkerne atskillig mer sving på sakene etter pause.

Med det ene poenget blir det meget vanskelig for Viking å gå videre fra gruppespillet i årets UEFA-cup. Sikkert er det at rogalendingene må ha poeng i den siste kampen mot CSKA Sofia. Russerne vant fjorårets UEFA-cup, men har åpnet svakt med to strake tap i høst.

Noen umulig oppgave skulle det dermed ikke være.

(ANB)

BARE NESTEN: Viking hadde seieren i lomma mot Slavia Praha, men det glapp på slutten for Toni Nhleko og Jørgen Tengesdal.