Sen Özil-dobbel da Real banket Levante

Storseier da alt gikk på skinner.

Real Madrid er langt bak serieleder Barcelona, men gjorde iallfall det de kunne for å skape spenning i toppen av spansk 1. divisjon med 5-1-seieren over Levante i går.

Mesut Özil scoret de siste to målene i utklassingsseieren. Også Gonzalo Higuaín, Kaká og Cristiano Ronaldo noterte seg på scoringslisten for hjemmelaget, som står uten tap de siste åtte seriekampene.

Som så mange ganger tidligere i sesongen, kom Real Madrid under først. Etter en halvtimes spill stormet Levante i angrep, og Pedro Ríos leverte til Michel, som satte ballen inn via foten til Real-forsvarer Pepe.

Det tok ikke lang tid før hjemmelaget slo tilbake. Fem minutter senere fant Higuaín nettmaskene med en suser av et volleyskudd etter en fin crossball fra Xabi Alonso. Kaká rakk også å sende Real i føringen fra straffemerket før hvilen.

- Ikke umulig Det tok derimot en stund før vertene klarte å punktere kampen. Først etter 84 minutter ble det scoring igjen da Higuaín fant Ronaldo i boksen. Målmaskinen var sikker og dunket inn 3-1.

Levante raknet, og Özil skled inn 4-1-målet tre minutter senere. Like etter at kampuret rundet 90 minutter, fikk han nok en gang en enkel jobb med å gjøre 5-1 etter et fint angrep.

Seieren gjør at Real Madrid beholder 2.-plassen i ligaen og er fire foran byrival Atlético Madrid. Opp til Barcelona skiller det 13 poeng. Barcelona møtte Mallorca i går.

- Jeg tror ikke på mirakler. Det kan være mulig, men det blir veldig vanskelig (å ta igjen Barcelona). Nå må vi bare fortsette å vinne for å skaffe selvtillit til mesterligaen og cupen, sa Ronaldo etter seieren.

Viktige seirer Real Sociedad trygget 4.-plassen ved å slå Málaga 4-2 på hjemmebane. Allerede etter halvtimen sto det 3-0 til vertene, som ligger an til å få spille i mesterligaen neste sesong.

Deportivo La Coruña vendte hjemmekampen mot Zaragoza og tok en meget viktig 3-2-seier lørdag. Vertene ligger like under nedrykksstreken med 26 poeng. Zaragoza har 27, mens Granada har 28 etter det stygge 1-5-tapet for Betis fredag.

(NTB)