Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Send inn de store gutta!

Få lar seg bløffe av kalasseirer i internasjonal håndball, men nå er det ingen tvil: Norge er klar for verdens beste.

SOUSSE (Dagbladet): I løpet av denne uka møter håndballgutta tre av sportens storheter, og det passer bra. Med to leketimer på like mange dager, er det på tide med alvor.

I hvert fall for et lag som er klar for det.

-  Vi gleder oss til å spille mot de beste, sa Johnny Jensen da moroa sluttet på 33- 22 mot Qatar.

For stort artigere er det ikke å vinne kamper som bare er til å vinne.

Nå gjelder det å møte bedre motstand. I tur og orden: Serbia, Tyskland og Egypt.

JOHNNY JENSEN hadde 100 % uttelling i går. På samme nivå var bare Glenn Solberg. Det er typisk i en kamp der storseieren kom hulter i bulter med pasningsglipp, kontringsbom, feil innbytte og en B-oppstilling som ikke fungerte sammen:

 Midt i rotet er helst de mest rutinerte best.

De to Bundesliga-kameratene er to av de beste grunnene for at Norge i denne VM-turneringen endelig er i stand til å matche verdens beste lag.

DET FINNES noen grunner til:

 Steinar Ege som hvilte et slitent kne, mens målvaktkompisene Sindre Walstad og Ole Erevik reddet nok til å gå til reservejobben med selvtillit.

 Kristian Kjelling som startet kvelden med en trickstraffe inspirert fra nærmeste bowlingbane, og som fortsatte som ren straffetaker med seks treff på åtte forsøk.

Kjelling fikk hvile for å gi Frode Hagen tid til å skyte seg inn. Kiel-proffen har gjort sin del for at klubben hans ledet Bundesligaen før VM-pausen, og han kommer til å yte mye for den norske suksessen i Tunis.

Pluss på med Frank Løke som etter hvert skjøt seg tryggere i går, og kantene Håvard Tvedten og Frank Rykkje som laget nesten halvparten av spillemålene. Da går det an å skjønne hvorfor Norge nå er bra nok til å starte med de viktige seierne mot Serbia i morgen.

FOR HAGEN er bare en av mange norske utenlandsproffer som kommer til dette mesterskapet rett fra suksess på klubblaget. Sjelden har proffene gjort det bedre. Det gjelder særlig Kristian Kjelling av de fire fra den spanske toppdivisjonen, alle seks fra den sterke tyske Bundesligaen og de fleste av de åtte fra Danmark.

Til sammen gir det mer trygghet enn å spille VM-kamper i Tunis foran tribuner der den norske fansen foreløpig regjerer totalt. Denne gangen har Norge spillere som tåler å spille mot publikum.

DESSUTEN TÅLER de motgang. Den kom alt i går, og det var like greit:

-  Vi trengte å kave litt, mente Gunnar Pettersen.

Det utsagnet er sannere enn det en skulle tro fra en trener som akkurat har gjennomgått den store positivitetsforandringen, og har lært å se de gode mulighetene i hvert baklengsmål.

For ingen lag går gjennom en slik turnering uten at spillet tidvis stokker seg. Mot Qatar skjedde det straks Pettersen begynte å bytte ut førsteoppstillingen.

-  Det har ikke sett så ujevnt ut på treningene, forklarte han, og igjen er det ingen grunn til mistro. I trøkksporten håndball er det ofte et gap mellom trening og kamp.

SLIK FORSKJELL er det ikke innad i det norske laget. I løpet av VM-starten har alle kommet seg på banen, og de som skal lage mål, har gjort akkurat det.

Den siste scoreren kom i boka ti sekunder før slutt mot Qatar da André Jørgensen endelig traff fra venstrebacken.

Spania-proffen fra CD Biasoa har egentlig et godt, hardt distanseskudd, men manglet de siste centimeterne på rett side av stengene.

Nå er han også på scoringslista med fynd og klem.

Enda en grunn til å sende inn de store gutta.