- Send mer skyer og solkrem!

Soltrøtte VIF-tilhengere er hjemom bare for å sove og sjekke kampoppsett.

Norway Cup er godt i gang, og Ekebergsletta har i hele ettermiddag vært full av folk og musikk. Hele 450 kamper har blitt spilt hittil i dag, og det gjenstår 200 til før turneringens fjerde dag er over.

I et skyggefullt hjørnet av sletta, har en soltrøtt gjeng slått seg ned. Dagbladet.no har også tidligere i uken møtt på Enga-supportere som trofast følger alle kampene VIF spiller i turneringen. Bærende på et stort Vålerenga-flagg synger, klapper og hoier de frem sine spillere nærmere mål.

- Det var ekstra morsomt å være Vålenga-supporter på mandag, da det var 34 - 4 til oss etter fire kamper. Og det hadde jo vært stas å slå Lyn, med det spørs om de kommer noe særlig videre med den dårligere rekrutteringen de har der borte på vestkanten, forteller de ivrige støttespillerene i munnen på hverandre og synger uoppfordret og hest en liten fotballvise.a

- Vi har fått ett lag videre og blitt en hel del varmere, men vi savner Åsane-Ernst.Han har gått gått mutters alene her på sletta i 25 år med et svært Åsane-flagg. Han var helt konge på å stjele andres kampsanger og gjøre de om til Åsane-hyllester. Blir ikke noe ordentlig Norway Cup før Åsane-Ernst dukker opp, mener de før de setter i gang med en enda en sang som neppe egner seg på trykk.

De fleste i den mobilen supportgjengen har for lengst ordnet seg fri under Norway Cup. For når turneringen starter blir det lite tid til noe annet. Allerede klokken åtte på morgenen befinner de seg på sletta, og det er nærmest bannlyst å dra hjem før siste kamp er ferdig.

- Vi er stort sett hjemme for å sove, spise og sjekke kampoppsettet for neste dag. Så send mer skyer og solkrem!

Mindre bråk enn tidligere

Selv om skadeomfanget har økt betraktelig i år, kan politiet melde om en rolig uke på Ekebergsletta så langt. Etter uroligheter og bråk i de forregående årene, satser politiet i år på å være mer synlig på sletta. Utekontakter fra de forskjellige bydelene i Oslo og Natteravnene patruljerer også området.

- Det har tidligere vært problemer med at folk utenfra kommer til Norway Cup for å lage bråk med deltagere. Besøkende på tivoliet har vært spesielt utsatt for dette. Men nå er det alltid mellom 12-15 Natteravner på stedet som sammen med politiet virker som en effektiv stopper for disse tumultene, sier gruppeleder i Natteravner, Per Arne Klannerud.

Natteravnene har et telt like ved Ekeberghallen, der de hjelper til med alt fra skader og hittegods til lån av telefon og opplysninger om hva som finnes hvor på sletta.

Mer enn bare fotball

Junior jentelaget fra Stavanger Idrettsklubb har tapt begge kampene de har spilt, og er derfor ute av turneringen. Men det er ingen sure fjes å se, der de slappet av i skyggen i ettermiddag.

- Vi drar jo uansett ikke hjem før på lørdag, så da blir det heller fri med shopping og diskotek istedenfor, forteller Malene Myrestrand.

Jentene har sluppet unna de verste skadene og har kun en forslått tå å vise frem når Dagbladet.no spør om det verste som har skjedd under Cupen.

- Også har vi innetid 22.30, det er veldig kjedelig, forteller jentene og klager samtidig over de lange køene for å komme inn på matsalen i Ekeberghallen.

- Alle driver og klapper i kantina. Det er en som starter for å få oppmerksomhet, så begynner alle andre å gjøre det også, sier jentene og synes det er en skikkelig teit ting å gjøre.

Venninnegjengen er forbauset over hvor lett det er å bli kjent med nye mennesker under Norway Cup.

- Mange har jo navnet på draktene sine, så det er bare å rope ut navnet deres når de går forbi. Men det er for det meste gutter som gjør sånt da, forklarer Raghnild Løye.

Dropper fotballdrakten

Ikke alle synes fotball er like spennende. 14-årige Ida Marie Nordsett fra Nordstrand i Oslo tror at de fleste som drar på Norway Cup gjør det for å treffe gutter.

- Hvis de sier noe annet, for eksempel på TV, så vet alle at de lyver, mener den unge damen bestemt.

LANGE MATKØER: Flere av deltagere kan fortelle at de har brukt opptil 1,5 time i kø for å komme inn i matsalen i Ekeberghallen.
ENDELIG SKYGGE: VIF stiller mannsterke opp under Norway Cup og kan ses på lang avstand bærende på det store klubbflagget.
AKKURAT SOM HJEMME: Hvis hjemmelengselen blir for sterk, er en Grandiosa aldri langt unna.
INGEN SURE MINER: Stavanger-jentene er ute av turneringen, men synes det er fint med litt uventet fritid i Oslo.
<B>ALLE FLØRTER: Ida Marie Nordsett og vennene fra Norstrand synes det er morsomt å henge på sletta selv om de ikke spiller fotball.