MISFORNØYD OL-VINNER:  Presidenten i Den internasjonale olympiske komite, Jacques Rogge, kan vente seg en gullmedalje i posten i disse dager. OL-vinneren fra -96, Valentin Yordanov, sender nå gullet i retur, som en protest mot at IOK har valgt å droppe bryting fra OL-programmet fra 2020. Foto: AP /Keystone / Laurent Gillieron / NTB Scanpix
MISFORNØYD OL-VINNER: Presidenten i Den internasjonale olympiske komite, Jacques Rogge, kan vente seg en gullmedalje i posten i disse dager. OL-vinneren fra -96, Valentin Yordanov, sender nå gullet i retur, som en protest mot at IOK har valgt å droppe bryting fra OL-programmet fra 2020. Foto: AP /Keystone / Laurent Gillieron / NTB ScanpixVis mer

Sender gullet i retur i protest mot bryte-exit

OL-vinner misfornøyd med IOKs avgjørelse.

Gullmedaljen som forbundspresident Valentin Yordanov (53) vant i Atlanta-OL i 1996, blir sendt i retur til Den internasjonale olympiske komiteen i protest mot at bryting foreslås tatt av OL-programmet.

IOK besluttet nylig å innstille den svært tradisjonsrike OL-sporten på OL-exit. Nyheten ble tatt imot med vantro og sjokk i store deler av sportsverden - og spesielt innenfor brytemiljøet.

- Som en protest leverer jeg tilbake gullmedaljen jeg vant i Atlanta. Jeg sender den til IOKs hovedkvarter i Lausanne, har sjudobbelt verdensmester Yordanov skrevet i et brev til IOK-president Jacques Rogge.

- Med denne handlingen gir jeg uttrykk for solidaritet med de millioner av utøvere og fans av sporten vår som fordømmer IOKs anbefaling, sa 53-åringen.

Yordanov er eneste bryter med ti VM-medaljer i premieskapet. Han avsluttet karrieren etter å ha vunnet OL-gullet i 52-kilosklassen i Atlanta.

(NTB)