Sender norsk rallysøknad

Kan få VM-runde i 2007.

Neste uke sender Norges Bilsportforbund søknaden som kan ende i norsk VM-runde i rally i 2007.

Nylig kom den mye omtalte 25-millionersgarantien på plass. Den sikrer et prøveløp neste år, og gjør samtidig Norge til offisiell søkernasjon.

Det er Norges Bilsportforbund som formelt er søkeren, og forbundets styre besluttet fredag å sende søknaden i løpet av neste uke.

- Den viktigste delen av søknaden er imidlertid den praktiske testen, nemlig et prøveløp. Det vil bli arrangert 10.-11. februar neste år under navnet Rally Norway og med Hamar som base, sier Bilsportforbundets president Roar Forgaard.

En av de første som ble orientert om at Norge nå er søkernasjon var VM-føreren Petter Solberg. Han møtte NBF-presidenten og forbundets generalsekretær Arild Antonsen fredag.

- Drømmen for alle toppidrettsutøvere er selvfølgelig å få konkurrere i sitt eget hjemland, så jeg håper vi får en VM-runde til Norge. Jeg er overbevist om at det vil bli en suksess, sier Subaru-føreren.

Spydeberg-karen håper å kunne delta i prøveløpet allerede til vinteren.

- Det er helt og holdent opp til Subarus teamledelse. Men jeg ville bli svært glad om David Lapworth (Subarus teamsjef red. anmrk.) ber meg om å delta, sier Solberg.

PÅ NORSK SNØ? Petter Solberg & Co. kan kanskje oppleves på norske veier i framtida. Foto: SCANPIX
PÅ NORSK SNØ? Petter Solberg & Co. kan kanskje oppleves på norske veier i framtida. Foto: SCANPIX Vis mer

(ANB)