Sender skuffet Emil hjem

Slik stiller Norge på fellesstart og kvinnestafett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Herrestafetten og fellesstarten var de to distansene Emil Hegle Svendsen gledet seg aller mest til i VM.

Lørdag fikk han startnekt av lege Baard Freberg på stafetten - og heller ikke i morgen får stortalentetet klarsignal til å starte.

- Emil står over fellesstarten. Vi sender ham hjem i morgen, sier idrettssjef Alf Koksvik til Dagbladet.no.

- Det er klart han misliker å bli syk, særlig inn mot favorittøvelsene. Men sånn er det i dette gamet. Han er realistisk nok til å se at det kommer mange flere sjanser, men har selvsagt lov til å være skuffa, sier Koksvik.

Dermed stiller Norge identisk lag som på stafetten i dag: Halvard Hanevold, Lars Berger, Frode Andresen og Ole Einar Bjørndalen.

Jori og Ann Kristin får gå

Jentene avslutter VM med stafett i morgen, og laget ser slik ut (i korrekt rekkefølge): Tora Berger, Ann Kristin Flatland, Jori Mørkve og Linda Grubben.

Dermed må Liv Kjersti Eikeland og Gunn Margit Andreassen følge løpet fra sidelinja.

- Uttaket er alltid vanskelig. Bortsett fra Linda og Tora var det jevnt mellom de andre jentene, men når både Jori og Ann Kristin har prestert så bra velger vi å bruke dem, sier Koksvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer