Sender skuffet Emil hjem

Slik stiller Norge på fellesstart og kvinnestafett.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Herrestafetten og fellesstarten var de to distansene Emil Hegle Svendsen gledet seg aller mest til i VM.

Lørdag fikk han startnekt av lege Baard Freberg på stafetten - og heller ikke i morgen får stortalentetet klarsignal til å starte.

- Emil står over fellesstarten. Vi sender ham hjem i morgen, sier idrettssjef Alf Koksvik til Dagbladet.no.

- Det er klart han misliker å bli syk, særlig inn mot favorittøvelsene. Men sånn er det i dette gamet. Han er realistisk nok til å se at det kommer mange flere sjanser, men har selvsagt lov til å være skuffa, sier Koksvik.

Dermed stiller Norge identisk lag som på stafetten i dag: Halvard Hanevold, Lars Berger, Frode Andresen og Ole Einar Bjørndalen.

Jori og Ann Kristin får gå

Jentene avslutter VM med stafett i morgen, og laget ser slik ut (i korrekt rekkefølge): Tora Berger, Ann Kristin Flatland, Jori Mørkve og Linda Grubben.

Dermed må Liv Kjersti Eikeland og Gunn Margit Andreassen følge løpet fra sidelinja.

- Uttaket er alltid vanskelig. Bortsett fra Linda og Tora var det jevnt mellom de andre jentene, men når både Jori og Ann Kristin har prestert så bra velger vi å bruke dem, sier Koksvik.

Mørkve leverte en solid mixed-etappe torsdag, mye takket være god skyting. Ann Kristin Flatland ble nummer fem på sprinten og ble nummer 18 på lørdagens fellesstart.

Tyskland er storfavoritter på stafetten, og også Russland og Frankrike skal på papiret være bedre enn Norge. Sverige har trukket laget grunnet Anna Carin Olofssons sykdom.

VM ER OVER FOR EMIL: Emil Hegle Svendsen gikk glipp av stafetten og får ikke med seg fellesstarten heller.