Jose Mourinho om United-heltenes managerkarrierer

Sender stikk til United-helter

- Det er en side ved å lede en klubb som folk noen ganger glemmer, selv eksperter glemmer det, og det er at du må være født med noe talent, sier José Mourinho.

IKKE IMPONERT: Jose Mourinho fikk tidvis mye kritikk av Paul Scholes og Gary Neville da han var United-manager. Nå slår portugiseren tilbake. Foto: Tony O'Brien / Reuters / NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: Jose Mourinho fikk tidvis mye kritikk av Paul Scholes og Gary Neville da han var United-manager. Nå slår portugiseren tilbake. Foto: Tony O'Brien / Reuters / NTB ScanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Det er nesten et halvt år siden José Mourinho fikk fyken i Manchester United, og han har fortsatt ikke fått seg en ny managerjobb til tross for hyppige spekulasjoner.

Den frittalende portugiseren har derimot figurert som ekspert gjentatte ganger siden United-exiten, og han har blant annet sitt eget show på RT Sport kalt «On the Touchline with Jose Mourinho».

På programmet, sendt etter Barcelonas 3-0-seier mot Liverpool, sendte Mourinho et stikk rettet mot tidligere United-profiler som har forsøkt seg som managere etter å ha vært fotballeksperter.

- I England har du tidligere storspillere som er utrolige foran skjermen. Så går de til fotballklubber, og etter to måneder er det takk og farvel. «La oss dra hjem, dette er ikke rett for oss». Det er ting du har, også er det ting du ikke har, sier Mourinho.

- Trenger talent

56-åringens stikk er trolig rettet mot Paul Scholes og Gary Neville, som begge har forsøkt seg i treneryrket uten hell.

Scholes ble ansatt som manager i Oldham i februar, men forlot klubben etter bare én måned i klubben på grunn av at eieren skal ha blandet seg inn i ledelsen av førstelaget.

FÅR KRITIKK: Gary Neville og Paul Scholesl. Foto: Matt West / BPI / REX / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Gary Neville og Paul Scholesl.
Foto: Matt West / BPI / REX / NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere United-midtbanespilleren tok én seier på sju kamper.

Neville var manager i den spanske storklubben Valencia fra desember 2015 til slutten av mars 2016. Den tidligere høyrebacken fikk sparken etter bare tre seire på 16 ligakamper.

- Det er en side ved å lede en klubb som folk noen ganger glemmer, selv eksperter glemmer det, og det er at du må være født med noe talent. Det samme gjelder når det kommer til fotballakademier og spillere. Det handler om naturlig kunnskap og forståelsen av spillet, sier Mourinho.

- Har satt meg i skuddlinjen

Mourinho sier at treneryrket krever ferdigheter innen lederskap, kommunikasjon og emosjonell intelligens, og at presset er noe helt når du står på sidelinja.

- Det er en ting å sitte foran en skjerm og analysere en kamp direkte. Du kan si «Jeg ville gjort dette og endret dette», men klarer du å holde den samme roen og være en analytiker av spillet når du står på sidelinja? Er du modig nok til å sette deg under det presset?

56-åringen har selv høstet kritikk av Scholes og Neville når de har vært såkalte «pundits» for kanaler som Sky Sports og BT Sport, og førstnevnte uttalte at han forventet at Mourinho kom til å følge med da han tok Oldham-jobben.

- Han kommer til å se på resultatene. Jeg er ikke så sikker på om han kommer til å se på kampene. Det er en del av noe som har plaget meg litt. Jeg ville komme meg inn i treneryrket, men har selv satt meg i skuddlinjen. Jeg har vært ganske kritisk, sa Scholes, sitert av Daily Mail.