Coronaviruset

Sender varsko

Koronaviruset har satt en stopper for så å si all fotball verden over. Ada Hegerberg er tydelig på at damespillerne ikke må glemmes.

VARSKO: Ada Hegerberg er klar på en ting: Damefotball må ikke miste posisjonen sin i viruskaoset. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VARSKO: Ada Hegerberg er klar på en ting: Damefotball må ikke miste posisjonen sin i viruskaoset. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er veldig, veldig viktig at damefotball ikke mister posisjonen sin. Mennene er naturligvis først med alle spørsmål om penger og når ligaene begynner igjen, men også damene må stå på for sin posisjon.

Det sier den norske fotballprofilen Ada Hegerberg i et intervju med nyhetsbyrået AFP. Hun mener det er viktig at damene fortsetter å kjempe for like rettigheter som herrene.

- Damefotballen sitter på andre rad, men vi kan ikke bare forsvinne i bakgrunnen. Damefotballen er fortsatt i startfasen. Vi må jobbe på for å få samme rettigheter som mennene, sier hun.

Er i Frankrike

Hegerberg er en sterk stemme innenfor damefotballen og har aldri vært redd for å si hva hun mener. Hun var lenge en stor stjerne for det norske damelandslaget før hun valgte å ikke delta i fjorårets VM. Hegerberg har sagt nei til landslagsspill på ubestemt tid.

- Man ser alle herrelagene som sliter, men tenk hvordan dette kommer til å påvirke damelagene. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for hjelpe klubben, sier Hegerberg om et eventuelt lønnskutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer