- Senderos ute av VM

Også Italia mister en nøkkelspiller på grunn av skade.

(Dagbladet.no):

Forsvarskjempen Philippe Senderos er ifølge landslagslege Rudolf Roder såpass svekket av skulderskaden han pådro seg i kampen mot Sør-Korea at han ikke kan spille mer i VM.

- Senderos havner på sidelinja i minst to uker, sier legen i dag etter å ha undersøkt midtstopperen som til daglig spiller i Arsenal.

Skulderen ut av ledd

Etter å ha headet inn det første av lagets to mål i den siste gruppespillkampen _ og dermed sikret gruppeseieren for Sveits, rant blodet fra hodet til Senderos.

Men det var en duell med to koreanske spillere i andre omgang som sendte 21-åringen ut av mesterskapet, han landet på albuen og fikk høyre skulder ut av ledd.

Sveits møter Ukraina i åttendedelsfinalen mandag, men må altså klare seg uten sin unge forsvarssjef. Senderos\' skade kan åpne for en annen unggutt fra Arsenal i Sveits-forsvaret, nemlig Johan Djourou.

Nesta også ute

BLØR FOR SVEITS: Men nå er Philippe Senderos ute av VM med en skulderskade. Foto: AP/Scanpix
BLØR FOR SVEITS: Men nå er Philippe Senderos ute av VM med en skulderskade. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Det er ikke bare korrupsjonsbeskyldninger som ryster den italienske VM-troppen om dagen.

Den solide midtstopperen Alessandro Nesta måtte gå ut med smerter i låret tidlig i kampen mot Tsjekkia, og han er definitivt ute av åttendedelsfinalen mot Australia på mandag.

- Vi håper Nesta blir frisk nok til å spille mer i VM skulle vi slå ut Australia og komme til kvartfinalen, sier fysioterapeut Enrico Castellacci ifølge nyhetsbyrået ANB.

Rutinerte Nesta har 77 landskamper for Italia.

UTE I MINST ÉN KAMP: Italias forsvarssjef Alessandro Nesta har vondt i låret.