Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drama før VM-semifinalen:

Sendes hjem etter VM-bråket: - Beklager overfor Russland

Det kroatiske fotballforbundet har besluttet å sparke Ognjen Vukojevic (34) fra støtteapparatet.

SENDES HJEM: Ognjen Vukojević (til høyre). Foto: Igor Kralj / Pixsell / NTB Scanpix
SENDES HJEM: Ognjen Vukojević (til høyre). Foto: Igor Kralj / Pixsell / NTB Scanpix Vis mer

Vukojevic, som spilte for det kroatiske landslaget i perioden 2007 - 2014, har vært i Kroatias støtteapparat under VM-suksessen i Russland.

Etter seieren mot Russland i kvartfinalen, la Vukojević og målscorer Domagoj Vida ut en video på sosiale medier der de ropte slagordet «ære til Ukraina».

Russland klaget Kroatia inn til FIFA da det er i strid med FIFA-reglene å politisere fotballen, men Vida og Vukojevic slapp unna med en advarsel.

Det kroatiske fotballforbundet (HNS) har likevel besluttet å frata Vukojevic sin akkreditering i VM og avløse ham fra sine plikter som observatør på landslaget.

- Vil ikke være en byrde

Vukojevic sier via en uttalelse publisert på hjemmesidene til Det kroatiske fotballforbundet at han aksepterer beslutningen.

- Jeg vil ikke være en byrde for landslaget, spesielt ikke før en så viktig kamp som semifinalen i VM, hvor laget trenger en fredelig atmosfære, sier Vukojevic.

- Mine uttalelser var ikke ment til å ha noen politisk mening. Min eneste intensjon var å takke vennene mine i Ukraina for deres støtte, og å takke min klubb, Dynamo Kiev, for å la meg delta i VM, fortsetter kroaten.

34-åringen, som la fotballkarrieren på hylla i fjor, spilte over 200 kamper for den ukrainske hovedstadsklubben.

- Likevel forstår jeg at mine uttalelser dessverre kan bli tolket annerledes, noe jeg beklager. Jeg beklager overfor det russiske folk hvis de har tolket uttalelsene mine på den måten, sier Vukojevic.

- Ment som en spøk

Domagoj Vida, som spilte i en lengre periode for Dynamo Kiev, scoret 2-1-målet da Kroatia spilte 2-2 mot Russland etter ekstraomganger, og deretter gikk videre etter straffesparkkonkurranse.

Den nåværende Besiktas-spilleren sa til russisk media at videoen bare ment som en spøk.

- Denne seieren er for Kroatia. Ikke politikk. Det var en spøk. Jeg har venner der siden jeg spilte for Dynamo Kiev, det betyr ikke noe mer. Jeg vet ikke hvorfor russiske fans ikke forstår det. Jeg liker det russiske folket. Det var bare en spøk, sa Vida ifølge Russia Today.

  • Kroatia møter England i semifinalen i VM onsdag klokka 20.00.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media