Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sendt hjem fra La Manga og hasteoperert

Akutt prolaps for Brann-spiller Armann Björnsson.

(Dagbladet.no) De siste dagene har vært svært hektiske for Armann Smari Björnsson (27). Brann-spilleren ble mandag sendt hjem fra treningsleiren på La Manga, på grunn av smerter i leggen.

Årsaken til lammelsen islendingen har kjent i leggen er en prolaps i ryggen.

I går gjennomførte legene en MR-undersøkelse av Björnsson og den påviste en akutt prolaps som måtte opereres umiddelbart. Derfor ble han i dag operert ved Bergen Spine Center.

- Vi har voktet ryggen hans en stund og vi har skjønt at det har vært noe galt, og at leggsmertene kunne ha noe med ryggen å gjøre, sier lege Ola Jøsendal til Brann.no.

Tilbake om seks uker

Klubblegen forteller at operasjonen var vellykket og at islendingen trolig er tilbake i full trening om seks uker.

Spilleren selv forteller at han ble litt overrasket da han fikk vite at han måtte under kniven.

- Jeg ble nok litt overrasket. Jeg har kjent smerter i leggen, men ikke noe særlig i ryggen. Nå er jeg bare glad for at vi har funnet ut av det, sier Björnsson til klubbens hjemmeside.

MISTER EVERTON-KAMPENE: Armann Björnsson må belage seg på seks uker på sidelinja etter at han onsdag ble operert. Foto: ARNT E. FOLVIK
MISTER EVERTON-KAMPENE: Armann Björnsson må belage seg på seks uker på sidelinja etter at han onsdag ble operert. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Spillere tilbake

Armann Björnsson kom til Brann i 2002, men det ble bare ni kamper på spissen den sesongen før han vendte tilbake til Valur. I 2006 kom han tilbake til Bergen - og siden returen har den 196 centimeter store islendingen spilt både spiss og midtstopper.

Nå mister han de to UEFA-cupkampene mot Everton, men Mons Ivar Mjelde kan glede seg over at flere spillere er på vei tilbake etter småskader. Tijan Jaiteh er derimot fortsatt ute.

- Demba, Hassan og Robbie er på vei. Demba må vente litt, men Robbie er aktuell for et innhopp i morgen (mot FCK). Gylfi fikk en liten kjenning i går og tok det rolig. Men han sier selv det går bra. «Krissy» har en litt sår ankel, men det skal ikke være noe problem, sier Mjelde til Brann.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media