Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sendt hjem fra Touren: – Hun har kniven på strupen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk beskjed om å dra hjem fra Tour de Ski etter dagens tredje etappe. Nå må hun levere under NM.

SENDT HJEM: Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: BIldbyrån
SENDT HJEM: Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: BIldbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LENZERHEIDE / OSLO (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk i mål på en sjuendeplass på dagens 10 kilometer lange jaktstart. Hun gikk et godt løp, og hadde en av de beste etappetidene av jentene.

30-åringen, som ble tvunget til å gå Touren mot sin vilje, forteller etter løpet at hun nå drar hjem til Norge.

- Hvorfor drar du hjem?

- Det er fordi jeg må. Sånn er det.

- Hvorfor må du?

- Jeg har gått for dårlig her, så jeg må dra hjem og gå fort i NM. De løpene som er igjen i touren er for lite relevante til at de kan brukes til noe. Da er det bedre å dra hjem nå for å lade opp til NM. Det gjelder å være fornuftig og reise før det er for seint.

- Hvordan er det å ha et slikt press på seg?

- Det har jeg opplevd ganske mange ganger før. Jeg har aldri vært i mesterskap uten å ha hatt kniven på strupen. Jeg har gjerne kvalifisert meg helt i siste liten, og likevel har jeg gått fort i mesterskap. Så det er ikke noe uvant, men det er ikke behagelig, svarer Jacobsens på NTBs spørsmål.

Kniven på strupen

At NM på Gåsbu nå blir svært viktig, bekrefter trener Roar Hjelmeset:

- Hun har fått kniven på strupen, men det er ikke så stor kniv, flirer Roar Hjelmeset.

Han legger til:

- Vi har hatt mange norske damer som er nummer én, to og tre i Tour de Ski. Astrid er ikke blant dem. Hun gikk kanskje den tredje beste tida i dag, og det er jo bra. Da hun reiste ned hit så var punkt én at hun skulle få seg noen pallplasser, og punkt to var at hun skulle slå Ingvild og Heidi. Når hun ikke greier det, er det ikke så mye å gå her etter, forklarer han til Dagbladet.

Slik kommer hun seg til OL

Nå handler alt om NM for Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Roar Hjelmeset forteller at hun nå må slå Marit Bjørgen og Ragnhild Haga på Gåsbu:

- Greier hun å slå de to i noen løp, så vil det være hennes vei til å gå noen OL-distanser.

- Akkurat nå går hun ikke noen OL-øvelser?

- Jo, det kan hun gjøre. Det er tremila som hun mest sannsynlig kan rangeres som den fjerde på laget. Vi vet at OL er et langt mesterskap og tremila er den siste øvelsen, så mye kan skje. Om hun ikke går noen løp i OL, er hun i hvert fall verdens beste reserve.

- Holder det å slå dem i NM?

– Det får vi vente og se. Det er bare 1. januar i dag, så det er en tid igjen til OL. Vi får bruke tida framover til å se hvem som er i best form. Det er viktigere å gå raskt i januar enn i Kuusamo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!